Flux-stiri

Franța va elimina condițiile discriminatorii privind donarea de sânge de către homosexuali

Steagul FranțeiSteagul Franței

  • Homosexualilor li s-a interzis să doneze sânge în Franța din 1983, din cauza riscului de apariție a SIDA.
  • În iulie 2016, s-a pus capăt acestei excluderi, autorizându-i să doneze cu condiția să nu fi avut relații sexuale în anul precedent,
  • În 2019 s-a decis ca această perioadă anterioară de abstinență să fie redusă la patru luni.

Franța va elimina condițiile discriminatorii privind donarea de sânge de către homosexuali, anuțul a fost făcut chiar de ministrul sănătății. Guvernul francez a anunțat marți că, începând din luna martie, referirile la orientarea sexuală vor fi eliminate din chestionarele premergătoare donării de sânge, eliminând astfel condițiile impuse până acum homosexualilor, informează The Huffington Post.

Punem capăt unei inegalități care nu se mai putea justifica”, a declarat pe Twitter ministrul sănătății, Olivier Véran, precizând că schimbarea va intra în vigoare la 16 martie.

Homosexualilor li s-a interzis să doneze sânge în Franța din 1983, din cauza riscului de apariție a SIDA.

În iulie 2016, s-a pus capăt acestei excluderi, autorizându-i să doneze cu condiția să nu fi avut relații sexuale în anul precedent, iar în 2019 s-a decis ca această perioadă anterioară de abstinență să fie redusă la patru luni.

Monitorizarea efectuată în această perioadă a arătat că deschiderea donațiilor pentru homosexuali nu a avut niciun impact asupra riscului de transmitere a virusului HIV în urma transfuziilor de sânge, care era deja „foarte scăzut”, potrivit calculelor sale, a anunțat la acea vreme Ministerul Sănătății.

The post Franța va elimina condițiile discriminatorii privind donarea de sânge de către homosexuali appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code