Flux-stiri

Furnicile pot depista cancerul după miros, prin antrenamente de laborator, spun cercetătorii

  • Furnicile pot depista cancerul după miros. Asta spun cercetătorii Universității Sorbona din Paris.
  • Prin antrenamente de laborator, furnicile sunt rapid atrase de saliva, urina ori transpirația unui bolnav de cancer.
  • Specia Formica Fusca a depistat boala în mai puțin de 30 de minute.

Furnicile pot depista cancerul după miros. Asta spun cercetătorii Universității Sorbona din Paris. Prin antrenamente de laborator, furnicile sunt rapid atrase de saliva, urina ori transpirația unui bolnav de cancer.

Specia Formica Fusca a depistat boala în mai puțin de 30 de minute. Deși până acum au fost folosiți câini, furnicile sunt o alternativă mai rapidă și ieftină.

„În prima etapă a experimentului meu, am folosit celule sănătoase și celule canceroase. În etapa a doua, organisme întregi, pentru care am ales șoarecii, mai exact urina a două tipuri de șoareci: sănătoși și bolnavi. Am constatat că furnicile sunt capabile să detecteze și să diferențieze produsul biologic provenit de la organismele care au tumori”, a explicat cercetătorul francez, Baptise Piqueret.

Studiul se află încă în primele etape, însă dacă va avea succes, cercetătorii sunt curioși dacă furnicile pot recunoaște diferite tipuri de cancer.

The post Furnicile pot depista cancerul după miros, prin antrenamente de laborator, spun cercetătorii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code