Flux-stiri

Gabriela Firea și obiectivele Ministerului Familiei: Educația sexuală să fie făcută de specialiști cu acordul părinților

  • „Voi milita pentru drepturile femeilor, ele să decidă de propria viaţă, propriul corp, dar şi să aibă acces la servicii medicale şi de consiliere”, a adăugat Firea.
  • În favoarea avizului au votat 38 de parlamentari, iar împotrivă au fost 18 senatori şi deputaţi. Patru parlamentari s-au abţinut de la vot.
  • De asemenea, ministerul va facilita acordarea de credite pentru tinerii căsătorităţi şi va întări programul „şcoala după şcoală”.

În cadrul audierilor, Gabriela Firea a anunţat că principalele obiective ale noului minister sunt creşterea alocaţiilor pentru copii, deschiderea de creşe în comunităţile care au nevoie, inclusiv în clădirile de birouri, şi acordarea de facilităţi fiscale familiilor cu mulţi copii.

Facilităţi ar putea primi şi firmele care oferă bonusuri angajaţilor pentru copii şi familiile care vor să-şi achiziţioneze maşini cu 7 locuri.

De asemenea, ministerul va facilita acordarea de credite pentru tinerii căsătorităţi şi va întări programul „şcoala după şcoală”.

În timpul audierilor, Gabriela Firea a fost întrebată de ce a fost înfiinţat Ministerul Familiei.

„Are treabă la Senat şi o familie cu copii, nu i s-a dat un job Gabrielei Firea, s-a pus în prim-plan problematica familiei”, a explicat Firea, ministrul propus de PSD pentru Ministerul Familiei.

Gabriela Firea a fost întrebată dacă susţine educaţia sexuală în şcoli.

„Susţin cu tărie ca toţi copiii să beneficieze de educaţie sanitară care să cuprindă şi noţiuni legate de specialitate…. Educaţia să fie făcută de specialişti şi cu acordul familiei…. Este important să stabilim la ce vârstă astfel încât să avem din ce în ce mai puţine mame minore”, a mai spus reprezentanta PSD.

Gabriela Firea a vorbit şi despre problema avortului.

„Voi milita pentru drepturile femeilor, ele să decidă de propria viaţă, propriul corp, dar şi să aibă acces la servicii medicale şi de consiliere”, a adăugat Firea.

În favoarea avizului au votat 38 de parlamentari, iar împotrivă au fost 18 senatori şi deputaţi. Patru parlamentari s-au abţinut de la vot.

The post Gabriela Firea și obiectivele Ministerului Familiei: Educația sexuală să fie făcută de specialiști cu acordul părinților appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code