Flux-stiri

Generația „cheia la gât” și-a făcut update cu AirTag. În ce țări s-a interzis utilizarea telefoanelor în școli

  • Părinții din SUA bagă în ghiozdanul copiilor AirTag-uri, iar astfel știu mereu unde sunt copiii lor cu ajutorul gps-ului.
  • UNESCO cere țărilor să interzică telefoanele în școli, iar Franța e prima țară care a interzis prin lege telefoanele în școli.
  • Gadget-ul Air Tag de la Apple costă 30 de dolari și este din ce în ce mai cumpărat de părinți.

În era tehnogiei, părinții le dau copiilor să țină după ei AirTag-uri. Ca să știe mereu pe unde sunt și ce fac. Iar asta pentru că sunt prea mici ca să folosească telefoane cu care să-i sune pe părinți, scrie Washington Post.

Gadget-ul de la Apple costă 30 de dolari și a fost gândit să fie atașat la chei sau de bagaje, ca să nu le mai pierzi. Însă părinții protectivi au extins ideea și acum bagă aparatul cu GPS în ghiozdanele copiilor, pe bicicleta lor sau îl lipesc direct pe copil, pentru mai multă precizie.

UNESCO cere interzicerea telefoanelor în școli

Și UNESCO vrea să-i țină pe copii departe de telefoane. Organizația cere directorilor să interzică telefoanele în școli. Doar 15% dintre țările care fac parte din UNESCO au astfel de politici. Franța e prima țară care a interzis prin lege smartphone-urile în școli în 2018. Nici unii elevi din Spania, Elveția, Mexic sau America nu mai au voie cu telefoanele în școli. La anul, vor trebui să-și lase telefonul acasă și elevii din Finlanda și Olanda.

Potrivit unui raport UNESCO, utilizarea excesivă a telefonului mobil este direct legată de performanța educațională slabă. Există dovezi că orele de timp deschis pe ecran au un impact negativ asupra stabilității emoționale a copiilor. UNESCO recomandă interzicerea smartphone-urilor în școli.

Citește și:

The post Generația „cheia la gât” și-a făcut update cu AirTag. În ce țări s-a interzis utilizarea telefoanelor în școli appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code