Flux-stiri

Gerhard Schröder renunţă, pe fondul criticilor, la funcţia deţinută în compania rusă Rosneft

  • Compania rusă Rosneft a anunţat vineri că Gerhard Schröder a transmis că nu mai poate continua mandatul de preşedinte al Consiliului de supraveghere al Rosneft.
  • Parlamentul European avertizează că l-ar putea include pe Schröder pe lista persoanelor sancţionate, dacă nu se retrage din consiliile de administraţie ale companiilor ruse.
  • Schröder, care a fost cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, a fost criticat dur, în contextul invaziei militare ruse în Ucraina, pentru apropierea de Vladimir Putin.

Fostul cancelar german Gerhard Schröder intenţionează să se retragă din funcţia de preşedinte al Consiliului de supraveghere al companiei ruse Rosneft, în contextul în care o comisie parlamentară germană i-a retras unele privilegii şi riscă sancţiuni europene.

Compania rusă Rosneft a anunţat vineri că Gerhard Schröder a transmis că nu mai poate continua mandatul de preşedinte al Consiliului de supraveghere al Rosneft, conform site-ului Tagesschau.de.

Gerhard Schröder este supus presiunilor în Germania şi la nivel european din cauza relaţiilor apropiate cu Rusia. Parlamentul European a adoptat joi o rezoluţie prin care avertizează că l-ar putea include pe Gerhard Schröder pe lista persoanelor sancţionate, dacă nu se retrage din consiliile de administraţie ale companiilor ruse.

Tot joi, Comisia pentru Buget a Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului de la Berlin, i-a retras unele privilegii fostului cancelar Gerhard Schröder. Biroul din Bundestag al lui Gerhard Schröder va fi închis temporar, însă fostul cancelar, în vârstă de 78 de ani, va primi în continuare pensie specială şi va beneficia de protecţie.

Gerhard Schröder, care a fost cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, a fost criticat dur, în contextul invaziei militare ruse în Ucraina, pentru apropierea de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi pentru deţinerea de funcţii în consiliile de administraţie ale companiilor ruse Rosneft şi Nord Stream.

The post Gerhard Schröder renunţă, pe fondul criticilor, la funcţia deţinută în compania rusă Rosneft appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code