Flux-stiri

Germania pregăteşte investiţii de miliarde de euro în apărarea aeriană

  • Principalele formaţiuni politice din Germania au stabilit alocarea unui buget suplimentar de 100 de miliarde de euro pentru înzestrarea armatei.
  • Armata germană va înlocui avioanele de vânătoare Tornado cu aeronave multirol F-35 achiziţionate din Statele Unite. De asemenea, vor fi cumpărate din Statele Unite şi elicoptere de atac.
  • Germania intenţionează să cumpere şi noi sisteme antiaeriene, precum şi aparate de telecomunicaţii.

Germania va face investiţii masive în avioane militare, nave şi submarine, prin bugetul suplimentar de 100 de miliarde de euro destinat armatei, în contextul modificării priorităţilor strategice din cauza tensiunilor cu Rusia, informează publicaţia Süddeutsche Zeitung.

Principalele formaţiuni politice din Germania au stabilit alocarea unui buget suplimentar de 100 de miliarde de euro pentru înzestrarea armatei. Suplimentarea bugetară ar urma să fie aprobată vineri de Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german. Guvernul Olaf Scholz vrea să consolideze rapid apărarea ţării, în contextul deteriorării mediului de securitate.

Armata germană va înlocui avioanele de vânătoare Tornado cu aeronave multirol F-35 achiziţionate din Statele Unite. De asemenea, vor fi cumpărate din Statele Unite şi elicoptere de atac. Avioanele militare Eurofighter ar urma să fie modernizate. În total, pentru achiziţia de avioane militare, elicoptere şi drone vor fi alocate 40 de miliarde de euro, potrivit unui document vizualizat de publicaţia Süddeutsche Zeitung.

Germania intenţionează să cumpere şi noi sisteme antiaeriene, precum şi aparate de telecomunicaţii. Planul de achiziţii include şi noi vehicule blindate, precum şi investiţii în dezvoltarea unor echipamente militare în colaborare cu Franţa.

Forţele Navale germane vor primi 20 de miliarde de euro pentru cumpărarea de corvete, fregate şi submarine.

The post Germania pregăteşte investiţii de miliarde de euro în apărarea aeriană appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code