Flux-stiri

Germania se opune opririi importurilor de energie din Rusia

  • Guvernul Germaniei se opune opririi importurilor de gaz, petrol şi cărbune din Rusia.
  • Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, şi ministrul Finanţelor, Christian Lindner, au semnalat, duminică seară, că se opun sancţionării Rusiei prin oprirea importurilor de gaz, petrol şi cărbune.
  • Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a avertizat că oprirea importurilor de gaz şi petrol din Rusia riscă să afecteze pacea socială în Germania.

Germania se opune opririi importurilor de gaz, petrol şi cărbune din Rusia. Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, şi ministrul Finanţelor, Christian Lindner, au semnalat, duminică seară, că se opun sancţionării Rusiei prin oprirea importurilor de gaz, petrol şi cărbune.

„Eu pot spune că noi nu excludem nicio măsură din analizele noastre, acest lucru este clar şi evident. Dar este important următorul lucru: trebuie să aplicăm sancţiuni pe care să le putem menţine, deoarece nu ne este util să spunem că introducem mâine o sancţiune, iar peste o săptămână o anulăm pentru că nu ne permitem să o menţinem, chiar dacă vor continua să se întâmple lucruri rele în Ucraina. Ideea centrală este, şi trebuie să fim cu toţii conştienţi de acest lucru, că în Germania şi în Europa suntem dependenţi masiv de energia din Rusia. Ecologiştii nu înţeleg acest lucru. Noi spunem de mult timp în mod clar că avem nevoie de mai multă independenţă. Aceasta este realitatea„, a declarat Annalena Baerbock.

Întrebată ce s-ar întâmplat concret dacă Germania ar opri importurile de petrol, gaze şi cărbune din Rusia, ministrul german de Externe a atras atenţia că Germania ar rămâne fără electricitate. „În cazul cărbunelui, 50% din importuri provin din Rusia. Iar centralele pe bază de cărbune produc electricitate şi căldură pentru noi şi pentru alte ţări”, a argumentat Annalena Baerbock.

Şi ministrul Finanţelor, Christian Lindner, a semnalat că Germania nu poate opri importurile de energie din Rusia. „Nu trebuie să ne limităm capacităţile de a aplica sancţiuni pe care să le putem menţine. Introducerea unui embargou la importuri ar avea impact negativ„, a subliniat Lindner, citat de publicaţiile Bild şi Le Monde.

Anterior, ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a avertizat că oprirea importurilor de gaz şi petrol din Rusia riscă să afecteze „pacea socială” în Germania.

The post Germania se opune opririi importurilor de energie din Rusia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code