Flux-stiri

Germania se teme de posibilitatea ca Rusia să oprească gazele

  • Din cauza tensiunilor tot mai mari cu Ucraina, Germania se teme că Rusia ar putea să oprească gazele.
  • Rusia a fost întotdeauna un furnizor de încredere de gaze naturale pentru Germania, chiar și în apogeul Războiului Rece.
  • În prezent, jumătate din gazul Germaniei provine din Rusia.

Din cauza tensiunilor tot mai mari cu Ucraina, Germania se teme că Rusia ar putea să oprească gazele. Ministrul de Finanțe al Germaniei, Christian Lindner, se teme că Rusia ar putea întrerupe aprovizionarea cu gaze către Germania în cazul unui război cu Ucraina.

Acest pas ar putea paraliza cea mai mare economie a Europei, a avertizat politicianul FDP într-un interviu pentru Financial Times. Rusia a fost întotdeauna un furnizor de încredere de gaze naturale pentru Germania, chiar și în apogeul Războiului Rece.

Din acest motiv, s-ar putea schimba dacă Rusia invadează Ucraina, iar Occidentul pedepsește Moscova cu un pachet cuprinzător de sancțiuni. În prezent, jumătate din gazul Germaniei provine din Rusia.

Ucraina, situație similară cu cea a Germaniei. Are nevoie de garanție energetică

Ucraina are nevoie de garanţii privind securitatea energetică, din cauza riscurilor strategice generate de gazoductul Nord Stream 2, între Rusia şi Germania, a afirmat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, după întâlnirea cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Volodimir Zelenski a mulţumit Germaniei pentru susţinerea acordată Ucrainei în criza cu Rusia, dar a admis că există „diferenţe” de poziţii privind gazoductul Nord Stream 2 şi privind refuzul Berlinului de a furniza armament letal armatei ucrainene.

„Ucraina consideră că acest gazoduct generează riscuri energetice şi de securitate pentru noi şi pentru întreaga regiune. Noi înţelegem clar că este o armă geopolitică. De aceea, avem nevoie de garanţii de securitate energetică”, a afirmat Volodimir Zelenski, citat de CNN.

The post Germania se teme de posibilitatea ca Rusia să oprească gazele appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code