Flux-stiri

Opoziția din Belarus cere sancțiuni dure împotriva regimului Lukașenko

Putin LukașenkoPutin Lukașenko

  • Opoziția din Belarus a reacționat la vestea că Rusia și Belarus vor să-și continue exercițiile militare la granița cu Ucraina cu mare îngrijorare că situația ar putea escalada în continuare.
  • Decizia Belarusului și Rusiei de a continua exercițiile militare provoacă îngrijorare. Planurile de întâlnire cu Lavrov rămân în vigoare, a precizat Antony Blinken

Opoziția din Belarus cere sancțiuni dure împotriva regimului Lukașenko, aceștia au reacționat la vestea că Rusia și Belarus vor să-și continue exercițiile militare la granița cu Ucraina cu mare îngrijorare că situația ar putea escalada în continuare.

„UE și țările NATO ar trebui acum să impună imediat sancțiuni severe regimului lui Alexandr Lukașenko”, a cerut Franak Viacorka, consilier principal al liderului opoziției din Belarus Svetlana Tichanovskaya, într-un interviu acordat rețelei editoriale Germania RND.

Decizia Belarusului și Rusiei de a continua exercițiile militare provoacă îngrijorare. Planurile de întâlnire cu Lavrov rămân în vigoare, a precizat Antony Blinken

Rusia și Belarus nu vor încheia astăzi exercițiile militare

Ministrul Apărării din Belarus, Victor Jrenin, a anunțat că cele două țări au decis să prelungească durata inspecției forțelor comune, informează Agenția EFE. Motivul invocat de șeful Apărării din Belarus este „creșterea activității militare din apropierea frontierelor și agravarea situației din Donbas”.

Manevrele comune din Belarus au înceut acum 10 zile și implică participarea a 30 de mii de efective din Rusia, alături de întreaga armată bielorusă. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus zilele trecute că exercițiile militare din Belarus reprezintă „cea mai mare desfășurare rusă după Războiul Rece”.

The post Opoziția din Belarus cere sancțiuni dure împotriva regimului Lukașenko appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code