Flux-stiri

Grecia va începe sezonul estival la 1 martie, după ce a redus restricțiile de călătorie

GreciaGrecia

  • Restricțiile de călătorie pentru cetățenii Uniunii Europene sunt relaxate de către Grecia.
  • Acesta este primul pas al autorităților elene pentru deschiderea sezonului estival la 1 martie.
  • Începând cu 7 februarie, persoanele care dețin un certificat verde valabil pot intra în Grecia fără test PCR.

Restricțiile de călătorie pentru cetățenii Uniunii Europene sunt relaxate de către Grecia. Acesta este primul pas al autorităților elene pentru deschiderea sezonului estival la 1 martie, transmite Bloomberg. Începând cu 7 februarie, persoanele care dețin un certificat verde valabil pot intra în Grecia fără să prezinte un test PCR negativ.

Ţara noastră ia toate măsurile pregătitoare necesare în acest an pentru a putea primi vizitatori în sezonul estival mai devreme ca până acum, la 1 martie”, a declarat vineri ministrul turismului din Grecia, Vassilis Kikilias.

Când expiră certificatul verde?

Comisia Europeană a adoptat norme referitoare la certificatul digital al UE privind COVID, stabilind o perioadă de valabilitate de 9 luni sau 270 de zile după ce au trecut 14 zile de la finalizarea ciclului de vaccinare primară. Noile norme se vor aplica de la 1 februarie 2022.

Românii preferă Grecia în detrimentul litoralului românesc

Chiar dacă pandemia ne-a îndemnat să ne petrecem vacanțele în propria țară, românii preferă plajele elene în detrimentul celor românești. Aglomerația, mizeria și prețurile exagerate din România au împins populația să-și petreacă zilele libere pe plajele elenilor. Acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru autorități, însă aceștia își continuă ignoranța. Plaja Corbu, una dintre ultimele plaje virgine din România, dar şi din Europa, a devenit şantier. În zonă a început să se ridice un complex turistic.

Grecia nu înseamnă doar plaje

Chiar dacă motivul principal al românilor care vizitează „țara zeilor” este să se relaxeze pe plajă, trebuie avut în vedere că această țară găzduiește capodopere glorioase ale antichității. Indiferent dacă sunteți sau nu pasionat de istorie, Grecia găzduiește monumente minunate și situri de patrimoniu UNESCO.

The post Grecia va începe sezonul estival la 1 martie, după ce a redus restricțiile de călătorie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code