Flux-stiri

Greta Thunberg vizitează Davos pentru a atrage atenția asupra lipsei de acțiune în domeniul climei

  • În acest an, mai multe sesiuni s-au axat pe tranziția de la combustibilii fosili la energia curată.
  • Clima și durabilitatea au devenit din ce în ce mai mult teme majore ale conclavului elitelor de la Davos.
  • Thunberg a fost însoțită de tineri activiști proeminenți, Vanessa Nakate, Helena Gualinga și Luisa Neubauer.

Greta Thunberg, militantă suedeză pentru combaterea schimbărilor climatice, a acuzat joi marile corporații reunite la Davos, în Elveția, că „alimentează distrugerea planetei” prin investițiile în combustibili fosili și prin faptul că acordă prioritate profiturilor pe termen scurt în detrimentul oamenilor afectați de criza climatică.

Thunberg a fost însoțită de tineri activiști proeminenți, Vanessa Nakate, Helena Gualinga și Luisa Neubauer, la o masă rotundă cu directorul executiv al Agenției Internaționale pentru Energie, Fatih Birol, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial.

Nakate, care la un moment dat s-a înecat, a declarat că „liderii se joacă” cu viitorul oamenilor. Activiștii au fost din ce în ce mai critici față de lipsa de acțiune a guvernelor și a marilor corporații în ultimii ani.

Birol, între timp, a declarat că are un „optimism legitim” în ceea ce privește faptul că lumea se va îndepărta de combustibilii fosili și se va îndrepta către energia curată. El a menționat că Legea americană de reducere a inflației de aproape 375 de miliarde de dolari în stimulente climatice ar fi transformatoare pentru energiile regenerabile din această țară. Dar a adăugat că „problema este că nu suntem suficient de rapizi pentru a ne atinge obiectivele climatice”.

Clima și durabilitatea au devenit din ce în ce mai mult teme majore ale conclavului elitelor de la Davos, deși a fost criticat pentru că este un loc de discuții care nu duce la prea multe acțiuni directe. În acest an, mai multe sesiuni s-au axat pe tranziția de la combustibilii fosili la energia curată, alături de grupuri de discuții privind încetinirea economiei mondiale, insecuritatea alimentară și inovația tehnologică.

Evenimentul a debutat cu zeci de activiști pentru climă – unii dintre ei machiați în clovni – care au înfruntat duminică ninsoarea pentru a flutura bannere și a scanda sloganuri la capătul Promenadei Davos.

The post Greta Thunberg vizitează Davos pentru a atrage atenția asupra lipsei de acțiune în domeniul climei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code