Flux-stiri

Greva generală din Italia afectează transporturile publice și sectorul industrial

  • Sindicatele protestează față de politicile Guvernului Mario Draghi.
  • Toate transporturile – urban, feroviar, maritim, aerian – sunt afectate din cauza grevei din Italia.
  • Sunt programate proteste în Milano, Roma, Bari, Cagliari și Palermo.

Joi, sectorul transporturilor din Italia este puternic afectat din cauza grevei generale care a fost declanşată de Confederaţia Generală Italiană a Muncii (CGIL) şi de Uniunea Italiană a Muncii (UIL) în semn de protest faţă de politicile Guvernului Mario Draghi, informează site-ul TGcom.it. Greva generală afectează transporturile publice – urban, feroviar, aerian, maritim, precum şi alte servicii de stat şi private, inclusiv administraţia publică şi sectorul industrial. Nu participă la grevă sectorul medical, învăţământul, care s-a aflat în grevă pe 10 decembrie, Poşta italiană şi nici serviciile de salubritate.

Sloganul grevei este „Împreună pentru dreptate” şi sunt programate mitinguri de protest în Roma, Milano, Bari, Cagliari şi Palermo. Transporturile publice urbane – autobuzele, tramvaiele şi trenurile de metrou – suspendă circulaţia în toate marile oraşe din Italia, cu excepţia oraşelor Veneţia şi Bari. Vor fi respectate intervale orare de garantare a serviciilor. La Roma, transporturile publice sunt oprite în intervalul 8.30-17.00 şi 20.00-24.00. La Milano, greva este de la ora 8.45 la 15.00 şi de la 18.00 la 24.00.

De asemenea, sunt afectate transporturile feroviar, aerian şi maritim, care însă vor respecta intervale orare de garantare a serviciilor. Sindicatele sunt nemulţumite de proiectul de buget prezentat de Guvern.

„Chiar dacă apreciem eforturile şi angajamentele premierului Draghi şi ale Cabinetului său, proiectul de buget este considerat nesatisfăcător, din punct de vedere fiscal, al pensiilor, educaţiei, politicilor industriale, contracarării efectelor relocării, al contracarării situaţiei dificile de pe piaţa muncii, în special pentru tineri şi femei, din cauza neasigurării unui trai decent, mai ales în contextul resurselor disponibile în prezent, care ar fi permis o distribuire mai eficientă a avuţiei, pentru reducerea inegalităţilor şi pentru a genera o dezvoltare echilibrată”, anunţă sindicatele CGIL şi UIL, conform unui comunicat citat de site-ul RomaToday.it.

The post Greva generală din Italia afectează transporturile publice și sectorul industrial appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code