Flux-stiri

Grindeanu, replică pentru PNL în privinţa cotei unice: „Acea linie roşie a fost depăşită”

Sorin-GrindeanuSorin-Grindeanu

  • În acest moment, în România nu există cotă unică, spune primvicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, în replică la declaraţiile liberalilor în privinţa menţinerii sistemului de impozitare. 
  • El dă exemplul legii offshore: „Păi acolo e cotă diferenţiată. Acea linie roşie care a fost depăşită”.
  • Nicolae Ciucă şi liderul sernatorilor PNL, Daniel Fenechiu, s-au exprimat pentru menţinerea cotei unice de impozitare.

În acest moment, în România nu există cotă unică, spune primvicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, în replică la declaraţiile liberalilor în privinţa menţinerii sistemului de impozitare. El dă exemplul legii offshore: „Păi acolo e cotă diferenţiată. Acea linie roşie care a fost depăşită”

„De exemplu, 15% pentru preţuri peste 85 până la 100 MWh, 30%… Tocmai ce s-a votat. Am dat un exemplu de acea linie roşie care a fost depăşită, că s-au votat cote diferenţiate de impozitare. Din partea noastră nu vedeţi o abordare abruptă. Vrem să vedem argumente pentru care ar fi necesar să se întâmple schimbări, dacă colectarea de venituri va fi mai mare pe o anumită proiecte, argumente pro şi contra… Nu poţi să spui din start, nu, noi nu facem”, spune Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a anunţat că subiectul va fi discutat în şedinţa coaliţiei, care se va desfăşura luni seara.

În ultima perioadă, mai mu8lţi liderfi PNL s-au exprimat împotriva introcuderii impozitării progresive.

„Când eram preşedintele PNL şi s-a făcut această coaliţie am avut două linii roşii. Una era cota unică sau fără taxe noi, fără impozite noi… A doua era să avem 7% pentru investiţii în buget. Ni s-a promis că a doua va fi, că la rectificarea bugetară vom avea 7% din buget pentru investiţii. Şi a doua (cota unică – n.r.) este o linie roşie”, spunea luni Florin Cîţu.

Şi premierul Nicolae Ciucă şi liderul sernatorilor PNL, Daniel Fenechiu, s-au exprimat pentru menţinerea cotei unice de impozitare.

The post Grindeanu, replică pentru PNL în privinţa cotei unice: „Acea linie roşie a fost depăşită” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code