Flux-stiri

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet au atacat siteurile moldovenilor

Hackerii au atacat siteuri ale Guvernului RomânieiHackerii au atacat siteuri ale Guvernului României

  • Serviciile de securitate din Moldova au denunţat că atacul cibernetic Killnet a început în jurul orei 14:00.
  • Serviciile moldoveneşti, asigură că atacurile cibernetice nu au avut consecinţe directe asupra funcţionării mijloacelor sau a sistemelor informatice ale Executivului.
  • SRI a anunțat sâmbătă seară că, la nivelul Centrului Național CYBERINT din cadrul instituției au fost obținute date referitoare la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice.

Atac cibernetic pro-rus asupra site-urilor instituţionale din Republica Moldova. Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet loveşte din nou. După ultimul atac asupra site-urilor instituţionale din România, a venit rândul Moldovei.

Serviciile de securitate din Moldova au denunţat acest lucru, informând că atacul cibernetic a început în jurul orei 14, ora locală, cu o serie de hackeri identificaţi din afara ţării.

În acest moment, autorităţile responsabile asigură mijloacele necesare pentru respingerea atacurilor asupra infrastructurii guvernamentale şi pentru a minimiza impactul acestora”. Au anunţat serviciile moldoveneşti, asigurând că atacurile cibernetice nu au avut consecinţe directe asupra funcţionării mijloacelor sau a sistemelor informatice ale Executivului.

Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat sâmbătă seară că, la nivelul Centrului Național CYBERINT din cadrul instituției au fost obținute date referitoare la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing. Acestea ar viza infectarea sistemelor informatice cu aplicații malware de tip ransomware.

Atacatorii intenționează să utilizeze adrese de mail aparținând unor instituții din România pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime”, a transmis SRI, potrivit unui comunicat emis sâmbătă seară.

De asemenea, SRI a recomandat ca link-urile sau fișierele atașate mesajelor de tip mail – care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute – să nu fie deschise.

The post Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet au atacat siteurile moldovenilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code