Flux-stiri

STUDIU: Pot noile subvariante Ba.4, Ba.5 să evite anticorpii de la infecțiile anterioare?

studiu subvariantestudiu subvariante

  • OMS a declarat că urmărește câteva zeci de cazuri de BA.4 și BA.5, pe lângă variantele Omicron anterioare, cum ar fi BA.1, BA.2, BA.3 și BA.1.1.
  • Până în prezent, BA.4 și BA.5 nu par a fi mai contagioase decât varianta Omicron, dar acest lucru s-ar putea schimba pe măsură ce sunt detectate mai multe cazuri.
  • Subvarianta Omicron BA.2 este acum tulpina dominantă la nivel mondial.

Descoperite de oamenii de știință sud-africani în această lună, pe fondul creșterii bruște a numărului de noi cazuri, noile subvariante Omicron sunt probabil capabile să evite vaccinurile și imunitatea naturală în urma unor infecții anterioare, a declarat șeful unităților de secvențiere genetică care au realizat un studiu asupra tulpinilor COVID-19.

Un studiu de laborator a arătat că noile subvariante au capacitatea de a evita anticorpii în cazul unei infecții și vaccinări anterioare. Constatările ar putea semnala un nou val de infecții cu BA.4 și BA.5 ale variantei Omicron, descoperite luna aceasta în Africa de Sud.

Studiul, condus de Africa Health Research Institute din Africa de Sud, a arătat că, în cazul probelor de sânge prelevate de la persoanele care au fost infectate cu varianta originală Omicron, producția de anticorpi neutralizanți a scăzut de aproape opt ori atunci când a fost testată împotriva subvariantelor BA.4 și BA.5.

Probele de la persoanele care au fost vaccinate au prezentat o scădere de aproximativ trei ori, potrivit studiului.

„Este puțin probabil ca nivelurile scăzute de neutralizare absolută pentru BA.4 și BA.5, în special în grupul nevaccinat, să protejeze bine împotriva infecției simptomatice”, au declarat cercetătorii în studiul care nu a fost încă revizuit de colegi. „Acest lucru poate indica faptul că, pe baza scăpării neutralizării, BA.4 și BA.5 au potențialul de a duce la un nou val de infecții”.

Rezultatele studiului vin pe fondul unui nou val de cazuri în Africa de Sud, care a fost prima țară care a cunoscut un val de cazuri cauzate de omicron după ce varianta a fost identificată pentru prima dată în această țară și în țara vecină Botswana.

The post STUDIU: Pot noile subvariante Ba.4, Ba.5 să evite anticorpii de la infecțiile anterioare? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code