Flux-stiri

Simone Tempestini a stabilit un nou record la Campionatul Naţional de Raliuri

Simone-TempestiniSimone-Tempestini

  • Tempestini a stabilit un nou record în ceea ce privește Campionatul Naţional de Raliuri.
  • Cu victorii în 2015, 2016, 2018, 2019 şi 2020 pe asfaltul din Harghita, Tempestini e la egalitate din acest punct de vedere cu colegul său de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca.
  • Un alt echipaj tânăr, Cristi Șugar/Vlad Colceriu, s-a clasat pe 9 la general, cu un model asemănător.

De șase ori campion naţional absolut, Simone Tempestini, stabileşte record după record în competiţia internă, iar în acest weekend a devenit pilotul cu cele mai multe victorii all time în Raliul Harghitei, competiţie în care s-a impus de acestă dată după o luptă entuziasmantă împotriva lui Sebastian Barbu.

Pilotul de la Napoca Rally Academy a bifat astfel al şaselea succes pe asfatul din Harghita din tot atâtea participări şi l-a depăşit în top pe colegul său de echipă, Bogdan Marişca. Ultimele 4 succese au fost obţinute alături de copilotul Sergiu Itu, cel care l-a ghidat şi la această etapă în modelul Porsche 997 GT.

După ce la finalul primei zile avea un avantaj de doar 1,6 secunde, iar la jumătatea raliului de mai puţin de 3 secunde, Tempestini şi-a asigurat succesul pe ultimele şase probe speciale când nu a mai cedat niciuna şi a încheiat cu un ecart final de peste un minut şi 7 secunde faţă de Sebastian Barbu. Podiumul etapei a fost completat de Andrei Gîrtofan, aflat însă la 1:45,7 în spatele câştigătorului.

Tempestini şi Itu au câştigat 9 din cele 12 probe speciale ale Raliului Harghitei, două fiind adjudecate de Sebastian Barbu, iar una de Mihai Manole.

O evoluţie entuziasmantă a avut şi echipajul format din fraţii Norbert şi Francesca Maior, care cu un model Peugeot 208 R2 au încheiat pe 4 la general. De asemenea, un alt echipaj tânăr, Cristi Şugar/Vlad Colceriu, s-a clasat pe 9 la general, cu un model asemănător.

După primele două etape ale sezonului 2022 din Campionatul Naţional de Raliuri Betano, Simone Tempestini domină autoritar clasamentul, devenind favorit să câştige al şaptelea titlu din carieră la doar 28 de ani.

The post Simone Tempestini a stabilit un nou record la Campionatul Naţional de Raliuri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code