Flux-stiri

Guvernul a modificat modul în care se acordă subvenția pentru termoficare

  • Guvernul a modificat reglementările pe baza cărora Ministerul Dezvoltării acordă subvenţie autorităţilor locale pentru termoficare.
  • Suplimentar, la cererea autorităţilor locale, va putea acorda şi fonduri în plus.
  • Modificarea adoptată luni prevede posibilitatea acordării unui sprijin suplimentar de cel mult două ori la subvenţia iniţială, pentru facturile din lunile ianuarie şi februarie 2022, şi includerea autorităţilor locale care au sisteme de termoficare pe bază de păcură.

Guvernul a modificat reglementările pe baza cărora Ministerul Dezvoltării acordă subvenţie autorităţilor locale pentru termoficare, a anunţat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. La cerere, autorităţile vor putea primi mai mulţi bani.

Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei de Guvern de luni. Ministrul Cseke Attila a spus că până la epuizarea bugetului iniţial, de 400 de milioane de lei, destinat subvenţiilor pentru termoficare, Ministerul Dezvoltării va continua să acorde sprijin pentru facturile din lunile ianuarie şi februarie. Suplimentar, la cererea autorităţilor locale, va putea acorda şi fonduri în plus.

În baza reglementărilor în vigoare până acum, ministerul avea posibilitatea să ofere o subvenţie autorităţilor locale pe raza cărora funcţionează sisteme de termoficare pe bază de gaz, în limita a 50% din valoarea facturii care depăşea preţul plafonat.

Modificarea adoptată luni prevede posibilitatea acordării unui sprijin suplimentar de cel mult două ori la subvenţia iniţială, pentru facturile din lunile ianuarie şi februarie 2022, şi includerea autorităţilor locale care au sisteme de termoficare pe bază de păcură, a explicat Cseke Attila.

Obiectivul Ministerului Dezvoltării este să asigurăm funcţionarea sistemelor de termoficare în sezonul rece. Am înţeles că aceste facturi ridicate sunt o povară pentru bugetele locale. Astfel, prioritatea rămâne acordarea sprijinului iniţial, de 50%, dar, dacă bugetul ne permite şi dacă autorităţile locale ne trimit cerere în acest sens, vom oferi un sprijin mai mare pentru lunile care au rămas din această iarnă, pentru a compensa cheltuielile de până acum ale autorităţilor locale”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Totodată, actul normativ adoptat luni prevede posibilitatea ca autorităţile publice locale, până la epuizarea bugetului, să utilizeze excedentele bugetare pentru a asigura fondurile necesare în vederea furnizării energiei termice în sezonul rece 2021-2022, a precizat Cseke Attila.

The post Guvernul a modificat modul în care se acordă subvenția pentru termoficare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code