Flux-stiri

Rusul Dmitry Muratov, laureatul Nobel pentru pace, își scoate medalia la licitație. Banii vor merge în Ucraina

  • Jurnalistul este dezamăgit de eradicarea mass-mediei independente din ţara sa şi afirmă că tot mai puţini oameni susţin campania militară a Moscovei.
  • Muratov este co-fondatorul şi redactorul şef al Novaya Gazeta, un ziar care critică deschis Kremlinul.
  • Publicaţia a fost înfiinţată în 1993 cu banii de la Premiul Nobel pentru Pace obţinut de fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov.

Jurnalistul rus şi laureatul premiului Nobel pentru Pace, Dmitry Muratov îşi scoate la licitaţie medalia obţinut în cadrul prestigiosului eveniment. Sumele colectate în urma licitaţiei vor fi donate în sprijinul refugiaţilor ucraineni.

Jurnalistul este dezamăgit de eradicarea mass-mediei independente din ţara sa şi afirmă că tot mai puţini oameni susţin campania militară a Moscovei.

Ţara mea a invadat un alt stat, Ucraina. Acum sunt 15.5 milioane de refugiaţi… Ne-am gândit mult timp la ce putem face… şi ne-am gândit că toată lumea ar trebui să le dea ceva drag, important pentru ei”, a declarat Muratov.

Muratov este co-fondatorul şi redactorul şef al Novaya Gazeta, un ziar care critică deschis Kremlinul. Publicaţia a fost înfiinţată în 1993 cu banii de la Premiul Nobel pentru Pace obţinut de fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov.

Gazeta și-a suspendat activitatea, dar angajații continuă să lupte

Novaya Gazeta a sfidat ani de zile restricţiile impuse mass-mediei, dar în martie şi-a suspendat în cele din urmă activităţile online şi tipărite. Editorii riscau până la 15 ani de închisoare dacă se abăteau de la linia guvernamentală.

Pentru Muratov, licitarea medaliei sale de aur însemnă că „a împărtăşit într-un fel soarta refugiaţilor care şi-au pierdut amintirile şi trecutul”.

Medalia lui Muratov este vândută de Heritage Auctions pe 20 iunie, de Ziua Mondială a Refugiatului, cu sprijinul comitetului de premii Nobel.

The post Rusul Dmitry Muratov, laureatul Nobel pentru pace, își scoate medalia la licitație. Banii vor merge în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code