Flux-stiri

Guvernul va dubla alocațiile fiecărui elev care participă la olimpiade naționale

  • Premierul Nicolae Ciucă și ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, s-au întâlnit vineri, 13 mai, cu lotul olimpic de matematică al României, clasat pe primul loc la ediția 39 a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori.
  • Șeful Executivului a anunţat că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale şi că va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel.
  • Prim-ministrul a mai anunțat că pentru performanțele obținute la olimpiadele internaționale, bursele vor fi acordate tuturor elevilor premianți care au reprezentat România, indiferent de sistemul de învățământ – public sau privat.

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, s-au întâlnit vineri, 13 mai, cu lotul olimpic de matematică al României, clasat pe primul loc la ediția 39 a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori.

Șeful Executivului, Nicolae Ciucă, a anunţat că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale şi că va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel.

„Speranța noastră pentru viitor sunteți voi și se discută mult în spațiul public despre ce fac olimpicii români când finalizează studiile liceale, după ce optează pentru universitățile de prestigiu. Nu vreau să vă conving să faceți altceva, faceți ceea ce credeți voi că este de făcut, dar nu uitați că tot ceea ce ați învățat s-a întâmplat aici în familia voastră, în școala românească, alături și îndrumați de profesorii români care v-au adus să performați la nivelul acesta”, a spus Nicolae Ciucă, după întrevederea de la Palatul Victoria.

Premierul le-a transmis olimpicilor că Executivul va face „ceea ce se cuvine” astfel încât să îi determine să rămână în România.

„Ca atare, măcar să vă aduceți aminte, să apreciați și să onorați munca pe care au făcut-o părinții voștri și profesorii voștri. Restul depinde doar de voi. Iar noi să putem să facem ceea ce se cuvine astfel încât să vă sprijinim cât mai mult și să vă convingem că, indiferent unde veți învăța în viitor, atunci când considerați că se cuvine, să vă întoarceți acasă.”

Prim-ministrul a mai anunțat că pentru performanțele obținute la olimpiadele internaționale, bursele vor fi acordate tuturor elevilor premianți care au reprezentat România, indiferent de sistemul de învățământ – public sau privat.

Lotul olimpic de matematică al României a obținut șase medalii – două de aur, trei de argint și una de bronz – și locul I pe echipe la ediția cu numărul 39 a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, care s-a desfășurat în perioada 4-9 mai, în Agros, Cipru.

Medaliații cu aur au fost Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Diana Țolu (clasa a XII-a) și Robert Dragomirescu (clasa a XI-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Andrei Giovani Chiriță (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

Radu-Andrei Lecoiu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București, a obținut medalia de bronz.

The post Guvernul va dubla alocațiile fiecărui elev care participă la olimpiade naționale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code