Flux-stiri

Ierusalimul a permis intrarea unui număr restrâns de persoane la Mormântul Sfânt

  • Din cauza tensiunilor din Israel din ultima perioadă, autoritățile au limitat numărul participanților.
  • Anul trecut, o busculadă a mulțimii la un loc sfânt evreiesc, plin de oameni, s-a soldat cu 45 de morți.
  • Sursa Focului Sfânt a fost un secret păzit timp de sute de ani.

La Ierusalim, Lumina Sfântă s-a aprins cu restricții pentru credincioșii creștini. Din cauza tensiunilor din Israel din ultima perioadă, autoritățile au limitat numărul participanților la ceremonia de la Mormântul Sfânt. Doar 1.000 de persoane au putut merge în interior și alte 500 au avut voie să stea afară.

Prin aceste restricții, Israelul spune că vrea să prevină un alt dezastru, după ce, anul trecut, o busculadă a mulțimii la un loc sfânt evreiesc, plin de oameni, s-a soldat cu 45 de morți. Măsurile au stârnit indignarea liderilor creștini care spun că nu trebuie modificată o ceremonie care are loc de secole.

Sursa Focului Sfânt a fost un secret păzit timp de sute de ani. Flacăra de la mormântul Sfânt ajunge la toate comunitățile Ortodoxe din alte țări, cu zboruri speciale. În România, Flacăra a juns în jurul orei 18.30.

The post Ierusalimul a permis intrarea unui număr restrâns de persoane la Mormântul Sfânt appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code