Flux-stiri

În seara atacului asupra Ucrainei, Boris Johnson stătea la masă cu donatorii ruși

ChernukhinChernukhin

  • Printre invitați se afla și Lubov Chernukhin, care a donat 2 milioane de lire sterline conservatorilor.
  • Chernukhin a plătit 160 mii de lire sterline pentru o partidă de tenis cu Johnson.

Boris Johnson a stat la masă cu oligarhi ruși în noaptea în care Putin a invadat Ucraina. S-a întâmplat în seara zilei de 23 februarie, la un eveniment de strângere de fonduri pentru partidul său, care a avut loc într-o clădire cu grad ridicat de securitate, la mai puțin de doi kilometri de Downing Street 10.

Câteva ore mai târziu, trupele ruse au început ofensiva în trei direcții. The Times citează persoane care au fost la petrecere spunând că printre ei, alături de Bojnson era și Lubov Chernukhin, soția unui fost ministru de finanțe rus. Chernukhin este cetățean britanic din 2011 și a donat mai mult de 2 milioane de lire sterline Partidului Conservator și a plătit 160.000 de lire sterline pentru o partidă de tenis cu Johnson în 2014.

Luna trecută, Sunday Times a dezvăluit că Chernukhin făcea parte dintr-un consiliu consultativ secret de donatori conservatori ultrabogați, căruia i-a fost acordat acces privilegiat la prim-ministrul Boris Johnson. Pe 2 martie, laburistul Bill Esterson i-a cerut lui Johnson să returneze donația.

„Cele 2 milioane lire sterline pe care le-au acceptat de la Lubov Chernukhin. Astea includ cele 80 de mii de lire, la care se face referire, în datele publicate astăzi (n.r. 2 martie), de către Comisia Electorală. Cele mai recente documente arată că Vladimir Chernukhin a primit 8 milioane dolari de la un membru al parlamenului rus și aliat al lui Putin, care a fost sancționat de Statele Unite. Domnule președinte, aceasta este o oportunitate pentru Partidul Conservator și pentru prim-ministru să pună capăt suspiciunilor de conflict de interese cu Putin și să arate solidaritate cu poporul ucrainean”, a transmis Bill Esterson, parlamentar în Partidul Laburist.

„Dacă vrem să avem un rezultat de succes, în ceea ce vrem fă facem împreună cu Ucraina este să demonstrăm că nu este despre poporul rus, a declarat prim-ministrul Boris Johnson.

The post În seara atacului asupra Ucrainei, Boris Johnson stătea la masă cu donatorii ruși appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code