Flux-stiri

În timp de UE îngheaţă active ruseşti în valoare de 14,5 miliarde de euro, Ungaria, apropiată de Vladimir Putin blochează doar 3.000 de euro

  • UE anunţă că a îngheţat active ruseşti în valoare de 14,5 miliarde de euro.
  • De la începutul războiului din Ucraina, 24 februarie, Uniunea Europeană a îngheţat aproape 14,5 miliarde de euro din activele ruseşti de pe teritoriul continentului.
  • Există şi un caz negativ. Ungaria, adesea acuzată că este prea apropiată de Vladimir Putin, a îngheţat doar 3.000 de euro.

UE anunţă că a îngheţat active ruseşti în valoare de 14,5 miliarde de euro. De la începutul războiului din Ucraina, 24 februarie, Uniunea Europeană a îngheţat aproape 14,5 miliarde de euro din activele ruseşti de pe teritoriul continentului.

Există şi un caz negativ. Ungaria, adesea acuzată că este prea apropiată de Vladimir Putin, a îngheţat doar 3.000 de euro.

Anunţul a fost făcut de comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, într-un interviu acordat postului de televiziune francez Lci. Potrivit lui Reynders, statele membre ar trebui să „pună o presiune enormă” asupra Ungariei, pentru a o încuraja să coopereze în continuare.

După cum a afirmat comisarul, şase state UE au îngheţat 90% din aceste active.

UE a decis să acţioneze astfel împotriva lui Vladimir Putin şi a oligarhilor care gravitează în jurul său, pentru a încerca să întrerupă finanţarea războiului.

The post În timp de UE îngheaţă active ruseşti în valoare de 14,5 miliarde de euro, Ungaria, apropiată de Vladimir Putin blochează doar 3.000 de euro appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code