Flux-stiri

Încă 11 persoane cu variola maimuţei în Anglia, numărul total se ridică la 190

  • Alte 11 cazuri de variolă a maimuţei au fost depistate în Anglia, numărul total de cazuri confirmate de la 7 mai ajungând la 183.
  • Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a declarat că riscul pentru populaţia generală „rămâne scăzut” .
  • Peste 20 de ţări în care variola maimuţei nu este endemică au raportat focare ale acestei boli virale, cu peste 300 de infecţii confirmate sau suspectate, majoritatea în Europa.

Încă 11 cazuri de variola maimuţei au fost depistate în Anglia, ceea ce ridică numărul total la 190. În ciuda numărului în creştere, riscul de infectare rămâne scăzut pentru populaţie, potrivit Agenţiei britanice de securitate sanitară, citată de Sky News.

Agenţia britanică de securitate sanitară transmite că orice persoană care prezintă simptome de variolă a maimuţei ar trebui să limiteze contactul cu alte persoane şi să contacteze autorităţile medicale.

Alte 11 cazuri de variolă a maimuţei au fost depistate în Anglia, numărul total de cazuri confirmate de la 7 mai ajungând la 183. Există, de asemenea, patru cazuri în Scoţia, două în Irlanda de Nord şi unul în Ţara Galilor, ceea ce duce totalul din Marea Britanie la 190.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a declarat că riscul pentru populaţia generală „rămâne scăzut” , deoarece virusul, care se transmite prin contact fizic apropiat, nu se răspândeşte cu uşurinţă.

Cu toate acestea, el poate trăi pe suprafeţe precum cearşafuri de pat sau prosoape.

Oamenii sunt sfătuiţi să fie atenţi la erupţii cutanate neobişnuite pentru ei sau la o ulceraţie.

Dr. Ruth Milton, consilier medical principal la UKHSA, a declarat: Riscul pentru publicul larg din cauza variolei maimuţei este încă scăzut, dar este important să lucrăm pentru a limita transmiterea virusului. Le reamintim oamenilor că trebuie să fie atenţi la apariţia unor pete noi, ulceraţii sau băşici pe orice parte a corpului lor. Dacă cineva suspectează că ar putea avea acestea, în special dacă a avut recent un nou partener sexual, ar trebui să îşi limiteze contactul cu alţii şi să contacteze autorităţile medicale sau serviciul local de sănătate sexuală cât mai curând posibil, deşi vă rugăm să telefonaţi înainte de a vă prezenta în persoană”.

Peste 20 de ţări în care variola maimuţei nu este endemică au raportat focare ale acestei boli virale, cu peste 300 de infecţii confirmate sau suspectate, majoritatea în Europa.

Expertul OMS în variola maimuţei a declarat că nu se aşteaptă ca răspândirea să se transforme într-o altă pandemie, dar remarcă faptul că există încă necunoscute despre această boală.

The post Încă 11 persoane cu variola maimuţei în Anglia, numărul total se ridică la 190 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code