Flux-stiri

Încă o victimă a dreptului la arme în SUA: Un băiat de zece ani a fost reținut pentru un mesaj trimis în glumă

  • Un băiat în vârstă de zece ani este reținut într-un centru de detenție, după ce a trimis unui prieten un mesaj în care făcea referire la pistoale.
  • Autoritățile susțin că Daniel Marquez a trimis trei mesaje în care sugera că plănuia să organizeze un atac armat la Patriot Elementary School din Cape Coral, unde este elev.
  • Coșmarul lui Daniel a început atunci când tatăl băiatului a raportat textele la Departamentul șerifului din Lee County.

Un băiat în vârstă de zece ani este reținut într-un centru de detenție, după ce a trimis unui prieten un mesaj în care făcea referire la pistoale, ceea ce a fost considerat de autorități ca fiind o amenințare potențială, dat fiind precedentul atac armat din școala din Texas.

Daniel Marquez, din Florida, a fost reținut pentru 21 de zile de către un judecător la sfârșitul săptămânii trecute, când a fost acuzat că a recurs la o amenințare scrisă.

Autoritățile susțin că Daniel a trimis trei mesaje în care sugera că plănuia să organizeze un atac armat la Patriot Elementary School din Cape Coral, unde este elev.

Douglas Molloy, avocatul lui Daniel, insistă că mesajele, care au fost trimise la doar patru zile după împușcăturile de la școala din Uvalde, Texas, au fost scoase din context.

Coșmarul lui Daniel a început atunci când tatăl băiatului a raportat textele la Departamentul șerifului din Lee County, care a decis să pună în mișcare forța legii asupra elevului premiant de la școala primară.

Autoritățile spun că acesta a trimis un mesaj în care scria: „Am cumpărat asta”, împreună cu o imagine cu patru puști de asalt, înainte de a trimite un alt mesaj în care scria: „Pregătiți-vă pentru ziua apei”.

După ce l-a arestat pe Daniel, biroul șerifului din comitatul Lee a făcut public numele său, poza de identificare și imaginile în care este ridicat de către polițiști, cu avertismentul că „amenințările false” au ca rezultat „consecințe reale”.

În acest moment, este reținut la Collier County Juvenile Detention Center din Naples, la aproximativ 55 de mile de casa sa.

„Investigăm fiecare amenințare ca și cum ar fi reală”

Șeriful comitatului Lee County, Florida, a declarat că echipa sa nu a „așteptat nicio secundă”, adăugând: „Investigăm fiecare amenințare ca și cum ar fi reală”.

„Am făcut o campanie”, a spus într-un interviu radio, șeriful Carmine Marceno. „Amenințare falsă, consecințe reale”.

„Deși înțeleg că băiatul are zece ani, creierul său nu este complet dezvoltat. Este un minor. Trebuie să vă spun: Când un copil de zece ani apasă pe trăgaci, urmările sunt aceleași indiferent de vârstă’‘, a explicat șeriful.

Cu toate acestea, avoactul care se luptă pentru eliberarea lui Daniel, insistă că textele au fost o încercare de umor copilăresc.

„Bazându-mă pe o analiză a ceea ce mi-a fost furnizat, Daniel îi trimitea mesaje unui prieten, un flux de texte despre o varietate de subiecte”, a declarat Molloy. „Și în cadrul acestora era ceea ce nu pot numi decât o încercare de umor – dar umor de copil de clasa a cincea. El a făcut o referire nefericită la puști de asalt, dar doar într-un mod glumeț, fără legătură cu vreun fel de atac asupra unei școli’.”

Molloy a spus că următoarea conversație pe care cei doi au avut-o a fost „puțin mai îndepărtată în timp” și a fost despre cât de încântat era băiatul de sărbătorirea „Zilei Apei”, care marchează sfârșitul anului școlar.

„Nu exista nicio referință care să lege cele două lucruri. Undeva acolo ar fi trebuit să fie ceva amuzant”, a adăugat el. „Nu a spus în mod direct că avea de gând să împuște o școală. Se trage o concluzie. Există o conversație ulterioară. Dar nimic, absolut nimic legat de a trage în ea sau de a face referire la arme”.

Lui Dereck Marquez, tatăl lui Daniel, nu i s-a permis să își însoțească fiul în mașina șerifului atunci când acesta a fost arestat, întâlnindu-se, în schimb, cu fiul său la secția de poliție.

El a refuzat să vorbească cu presa.

Molloy a mai spus că Daniel „a plâns toată ziua” după ce a fost arestat. „Am luat legătura cu procuratura și vom discuta despre o posibilă eliberare”, a adăugat el.

„Pentru ca oamenii să îl privească în continuare ca pe elevul onorabil și pentru că aceasta a fost o tragică daună colaterală în mijlocul cancerului care invadează societatea americană în acest moment”.

The post Încă o victimă a dreptului la arme în SUA: Un băiat de zece ani a fost reținut pentru un mesaj trimis în glumă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code