Flux-stiri

Incendiul de vegetație din New Mexico continuă să facă ravagii, în timp ce altul izbucnește în California

incendiu vegetație - New Mexicoincendiu vegetație - New Mexico

  • În ultimul raport de joi, SUA au clasificat peste 40% din vest în secetă extremă față de aproximativ 35% săptămâna trecută.
  • Din New Mexico până în Colorado și în unele zone din vestul mijlociu, meteorologii au emis joi avertismente de pericol extrem de incendii din cauza nivelului scăzut de umiditate, a vântului neregulat și a temperaturilor ridicate.
  • Vântul a îngreunat zborul avioanelor pentru a ajuta pompierii de la sol, dar unele avioane au reușit să arunce miercuri substanțe ignifuge asupra incendiului, în ciuda rafalelor de vânt care au depășit în unele zone 72 km/h.

Condițiile extreme de incendiu continuă să alimenteze flăcările în nordul statului New Mexico, îngreunând eforturile echipelor de a stăpâni cel mai mare incendiu din SUA, care a ajuns la peste 259.810 acri până joi dimineață.

Alimentate de vegetația uscată, rafalele de vânt au întețit flăcările pe terenul afectat de secetă, într-un început exploziv pentru ceea ce se așteaptă să fie un alt sezon de incendii devastator în vestul american.

„Acest incendiu va continua să crească”, au declarat oficialii într-o actualizare de joi dimineață, menționând că mai multe resurse sunt desfășurate pentru a lupta împotriva incendiului, în timp ce o altă avertizare de steag roșu a fost emisă până seara. Vremea a fost nefavorabilă de săptămâni întregi. „Acest incendiu va continua să crească”, au declarat oficialii într-o actualizare de joi dimineață, menționând că mai multe resurse sunt desfășurate pentru a lupta împotriva incendiului, în timp ce o altă avertizare de steag roșu a fost emisă până seara. „Vremea a fost nefavorabilă de săptămâni întregi. Acest lucru va continua să provoace un comportament extrem al focului și o creștere rapidă a acestuia, în special în nord”, au spus ei.

Între timp, un incendiu de vegetație în sudul Californiei a distrus peste 20 de case, multe dintre ele vile de milioane de dolari, în comunitatea de coastă Laguna Niguel. Vânturile puternice ale oceanului au aruncat miercuri cărbuni în aer, declanșând flăcări care au cuprins faleza uscată de pe malul mării și au pătruns în comunitate. Deși condițiile s-au îmbunătățit peste noapte, joi dimineață, oficialii au declarat că incendiul era încă izolat în proporție de 0%. Nu au fost raportați răniți.

Incendiul din California a fost mult mai mic decât incendiul din New Mexico, care a ars cel puțin 170 de case, dar Brian Fennessy, șeful autorității de pompieri din Orange County, a declarat că seceta și schimbările climatice s-au combinat pentru a face ca incendiile care odată erau ușor de stăpânit să devină extrem de periculoase pentru oameni și bunuri.

The post Incendiul de vegetație din New Mexico continuă să facă ravagii, în timp ce altul izbucnește în California appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code