Flux-stiri

Inflația pare că se stabilizează în Rusia, dar economia este în continuare puternic afectată

  • În aprilie, inflaţia în Rusia a fost de 17,83%.
  • Totuşi, preţurile la unele produse, în principal la cele alimentare, au continuat să crească în mai.
  • În luna mai, rata inflaţiei în Rusia a fost de 17,1%, raportată la aceeaşi perioadă din 2021, conform datelor anunţate miercuri de Institutul de Statistică de la Moscova (Rosstat).

Inflaţia pare să înceapă să se stabilizeze în Rusia, dar se menţine la un nivel ridicat, iar valoarea PIB-ului ar putea scădea cu 15% anul acesta, în contextul sancţiunilor occidentale.

În luna mai, rata inflaţiei în Rusia a fost de 17,1%, raportată la aceeaşi perioadă din 2021, conform datelor anunţate miercuri de Institutul de Statistică de la Moscova (Rosstat), informează cotidianul Le Figaro.

În aprilie, inflaţia în Rusia a fost de 17,83%. Totuşi, preţurile la unele produse, în principal la cele alimentare, au continuat să crească în mai.

Economia Rusiei ar putea scădea cu 15% anul acesta şi cu 3% în 2023, în contextul sancţiunilor occidentale şi al retragerii a numeroase companii multinaţionale de pe piaţa rusă, arată un raport al Institutului pentru Finanţe Internaţionale (IIF) citat de agenţia Reuters.

Sancţiunile occidentale ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina „au distrus 30 de ani de investiţii”, afirmă Elina Ribakova, economist adjunct la Institutul pentru Finanţe Internaţionale, subliniind că „vor fi distruse câştigurile economice realizate de Rusia în ultimii 15 ani”.

The post Inflația pare că se stabilizează în Rusia, dar economia este în continuare puternic afectată appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code