Flux-stiri

Instagram anunță reglementări menite să protejeze comunitățile din Ucraina și Rusia și să reducă dezinformarea

Facebook renunță la Instagram KidsFacebook renunță la Instagram Kids

  • Meta a anunțat că ia măsuri extinse pentru a combate răspândirea dezinformării și implementează mai multă transparență și restricții în jurul mijloacelor de comunicare controlate de Rusia.
  • Pe Instagram, persoanele care urmăresc conturi private cu sediul în Ucraina și Rusia nu vor mai putea să vadă pe cine urmăresc aceste conturi sau cine le urmărește.
  • Compania a anunțat că a înființat un centru de operațiuni speciale cu experți din întreaga companie, inclusiv vorbitori nativi de limba rusă și ucraineană, care monitorizează platforma non-stop.

Compania Meta – deținătoare Facebook, Instagram și Whatsapp – a transmis, marți, că Instagram va ajuta la protejarea comunităților din Ucraina și Rusia și va încerca să reducă dezinformarea în rândul acestora.

Meta a anunțat că Instagram va ascunde informațiile despre urmăritorii utilizatorilor din Ucraina și Rusia, despre persoanele pe care acestea le urmăresc pe rețeaua de socializare, precum și informațiile despre persoanele care se urmăresc între ele, pentru conturile private cu sediul în aceste două țări.

„Acest lucru înseamnă că persoanele care urmăresc conturi private cu sediul în Ucraina și Rusia nu vor mai putea să vadă pe cine urmăresc aceste conturi sau cine le urmărește. De asemenea, nu vom afișa aceste conturi în listele de urmăritori sau de urmărire ale altor persoane și nici în funcția «urmăriri reciproce». Am notificat conturile private din Ucraina și Rusia, anunțându-le despre această schimbare”, a transmis, marți, Meta, potrivit unui comunicat.

Compania a precizat că Instagram va evidenția instrumente precum „Activitatea ta” și „Descarcă-ți informațiile” pentru conturile din Ucraina și Rusia.

„Your Activity” (Activitatea ta) permite oamenilor să șteargă în bloc conținutul pe care l-au postat, cum ar fi fotografii și videoclipuri, precum și like-urile și comentariile anterioare. „Download Your Information” (Descarcă-ți informațiile) le permite oamenilor să obțină o copie a datelor lor de pe Instagram, conform Meta.

Compania a anunțat că a înființat un centru de operațiuni speciale cu experți din întreaga companie, inclusiv vorbitori nativi de limba rusă și ucraineană, care monitorizează platforma non-stop, permițând companiei să răspundă problemelor în timp real.

The post Instagram anunță reglementări menite să protejeze comunitățile din Ucraina și Rusia și să reducă dezinformarea appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code