Flux-stiri

Marile case de modă au făcut spectacol în ultima zi a Săptămânii Modei de la Paris

  • Săptămâna Modei de la Paris s-a încheiat cu show-ul prezentat de Chanel.
  • Chanel a repus în scenă piesele din tweed care au făcut istorie în modă.
  • Modelele Balenciaga au defilat într-o atmosferă de iarnă.
  • Directorul de creație al branduului Balenciaga e un refugiat.
  • Directorul de creație Demna Gvasalia a plecat din Georgia în 1993.
  • Gvasalia a recitat o poezie în ucraineană la finalul show-ului Balenciaga.

Save the best for the last – marți a fost ultima zi a Săptămânii Modei de la Paris, Chanel a repus în scenă piesele iconice a celebrei case de modă.

Jachete din tweed, cu buzunare accesorizate, amintesc de piesele care au făcut istorie în modă. Tweedul făcea parte din garderoba masculină, folosită în ținutele sport, dar a fost înnobilată de Gabrielle Chanel care a transformat-o într-o țesătură elegantă.

Unul dintre cele mai puternice show-uri de la Paris a fost al brandului Balenciaga.

Modelele au defilat într-o atmosferă de iarnă – prin zăpadă și vânt – totul pentru a aborda două probleme globale – clima și războiul din Ucraina. Directorul de creație Demna Gvasalia este și el un refugiat. În 1993 a plecat din Georgia, iar de atunci spune că nu a mai avut casă. Pe finalul show-ului, Gvasalia a recitat o poezie în ucraineană prin care le-a transmis ucrainenilor să fie puternici și să se iubească.

Prin show-ul de la Paris, casa de modă Valentino a tras un semnal de alarmă. Prin culoarea roz directorul de creație transmite că lumea virtuală ne îndepărtează din ce în ce mai mult de viața reală. Pentru Valentino, roz este o formă de libertate care poate nu există în altă parte decât în tărâmul culorilor.

Sute de modele, rochii cu tăieturi îndrăznețe și combinații de culori inedite, toate au fost pe podium la Săptămâna Modei de la Paris. Designerii și-au prezentat colecțiile pentru toamna și iarna ce urmează.

Balenciaga a avut unul dintre cele mai puternice show-uri de până acum. Designerul a prezentat o atmosferă de iarnă,
într-un decor cu zăpadă și vânt. Singura zonă deszăpezită a fost pasarela pe care modelele au defilat.

În tot acest timp, designerul, care a trăit ca refugiat în Ucraina și Moscova înainte de a se stabili la Dusseldorf, a recitat un poem în ucraineană cu titlul: „Fiii tăi te vor salva”.

Simplitatea nu este primul cuvânt care îți vine în minte atunci când vizionezi ținutele Givenchy.

Matthew Williams, directorul de creație, a optat pentru ținute pe care oamenii să le poarte cu ușurință. Realizată în mare parte din nuanțe de verde închis și negru, colecția s-a axat în principal pe haine streetstyle.

Săptămâna Modei la Paris 2022 a avut loc în perioada 28 februarie – 8 martie.

The post Marile case de modă au făcut spectacol în ultima zi a Săptămânii Modei de la Paris appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code