Flux-stiri

Instagram lansează o funcție care te ajută să-ți recuperezi contul dacă acesta a fost piratat

  • Compania lucrează la noi modalități de prevenire a pierderii unui profil piratat.
  • Instagram permite acum utilizatorilor să solicite o revizuire direct de pe platformă pentru a putea lua măsuri cât mai curând posibil.
  • Unii utilizatori au plătit răscumpărări pentru a-și recupera conturile, iar alții au angajat hackeri care să-i ajute să recupereze accesul la profilurile furate.

Aproape nimeni nu mai creează albume foto în 2022. Acestea au fost înlocuite de rețelele de socializare, cum ar fi Instagram. Acolo, utilizatorii salvează imaginile care le plac cel mai mult, postându-le. Atunci când conturile lor sunt sparte, nu numai că pierd accesul la un profil cu un anumit număr de urmăritori, sute de like-uri și mesaje directe, dar pierd și controlul asupra amintirilor lor comune. Acum, Meta vrea să prevină acest lucru și a deschis un portal care facilitează recuperarea conturilor piratate.

Unii utilizatori au plătit răscumpărări pentru a-și recupera conturile, iar alții au angajat hackeri care să-i ajute să recupereze accesul la profilurile furate. Motivul pentru care mulți au recurs la aceste opțiuni este că Instagram nu a oferit prea multe facilități pentru a intra în conturile lor piratate.

Soluția lui Meta a fost crearea instagram.com/hacked, un site pe rețeaua de socializare conceput pentru a oferi asistență utilizatorilor ale căror conturi au fost furate, cu intenția de a-i ajuta cât mai repede posibil, fără ca aceștia să fie nevoiți să plătească terți. Prin intermediul acestui portal, utilizatorii de internet pot explica de ce nu își pot accesa profilurile:
Contul lor a fost spart.
Și-au uitat parola.
Codul de conectare a fost trimis la un număr de telefon mobil sau la o adresă de e-mail la care nu au acces.
Cineva a folosit numele, fotografiile sau informațiile dumneavoastră pentru a crea un cont nou.
Contul dvs. a fost dezactivat.

După ce au selectat motivele pentru care nu pot intra în profilul lor, utilizatorii trebuie să furnizeze numele de utilizator, numărul de telefon sau adresa de e-mail pentru a se identifica. În acest fel, Instagram va putea analiza situația și va putea returna contul proprietarului imediat ce constată că a fost piratat.

Această opțiune de securitate cibernetică se adaugă altor caracteristici de recuperare a contului pe care Instagram le testează, cum ar fi posibilitatea de a selecta doi prieteni care pot ajuta la verificarea identității unui utilizator în cazul în care acesta pierde controlul asupra profilului său.

The post Instagram lansează o funcție care te ajută să-ți recuperezi contul dacă acesta a fost piratat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code