Flux-stiri

LIVE UPDATE. 298 de zile de invazie. Echipele au restabilit alimentarea cu energie electrică pentru 6 milioane de ucraineni, spune Zelenski

președintele Zelenskipreședintele Zelenski

  • Electricitatea a fost restabilită sâmbătă pentru milioane de ucraineni, dar rămân provocări pentru echipele care se străduiesc să-și revină după atacul cu rachete rusești de vineri.
  • Zelenski a adăugat că lucrările de reparații au continuat non-stop de la atacul terorist de ieri”.
  • Președintele a declarat că printre zonele care se confruntă cu cea mai dificilă situație” se numără Kievul, Lviv și Vinnytsia.

Electricitatea a fost restabilită sâmbătă pentru milioane de ucraineni, dar rămân provocări pentru echipele care se străduiesc să-și revină după atacul cu rachete rusești de vineri, a declarat sâmbătă președintele Volodimir Zelenski.

În timpul zilei, a fost posibilă restabilirea alimentării cu energie electrică pentru aproape 6 milioane de ucraineni”, a declarat Zelenski în timpul discursului său nocturn. El a adăugat că lucrările de reparații au continuat non-stop de la atacul terorist de ieri”.

Zelenski a precizat că există în continuare probleme cu aprovizionarea cu căldură și că există mari probleme cu aprovizionarea cu apă” în unele părți ale țării. Președintele a declarat că printre zonele care se confruntă cu cea mai dificilă situație” se numără Kievul, Lviv și Vinnytsia, scrie CNN.

El a menționat alte câteva zone care încă se confruntă cu întreruperi pe scară largă”, inclusiv orașul Dnipro și regiunile Dnipropetrovsk, Volyn, Zhytomyr, Zakarpattia, Ivano-Frankivsk, Odesa, Poltava, Ternopil și Cernihiv. Un alt apel pentru apărarea aeriană: Zelenski a făcut din nou apel la partenerii internaționali să ofere Ucrainei mijloacele necesare pentru a-și apăra spațiul aerian.

Găsiți o oportunitate de a oferi Ucrainei o protecție fiabilă a cerului, un scut de apărare aeriană fiabil. Puteți să o faceți”, a spus el. Când se va întâmpla acest lucru, principala formă de teroare rusă – teroarea cu rachete – va deveni pur și simplu imposibilă”.

The post LIVE UPDATE. 298 de zile de invazie. Echipele au restabilit alimentarea cu energie electrică pentru 6 milioane de ucraineni, spune Zelenski appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code