Flux-stiri

Inteligența artificială poate combate criza climatică. Cum ajută A.I. la procesarea deșeurilor

  • Greyparrot a creat un sistem de inteligență artificială conceput pentru a analiza instalațiile de procesare și reciclare a deșeurilor.
  • Aproximativ 2,24 miliarde de tone de deșeuri solide au fost produse în 2022, potrivit Băncii Mondiale.
  • Sistemele Greyparrot urmăresc aproximativ 32 de miliarde de deșeuri pe an.

Greyparrot este un start-up din Marea Britanie care a creat un sistem de inteligență artificială conceput pentru a analiza instalațiile de procesare și reciclare a deșeurilor cu scopul combaterii crizei climatice, scrie BBC.

„Într-o singură zi, într-un singur sediu vor trece munți de deșeuri, iar ceea ce este foarte șocant și surprinzător este că nu se oprește niciodată, nu există vacanțe pentru deșeuri, acestea continuă să vină.”, spune Mikela Druckman, fondatoarea Greyparrot.

Aproximativ 2,24 miliarde de tone de deșeuri solide au fost produse în 2022, totuși este probabil ca cifra să crească cu 73%, ajungând la 3,88 miliarde de tone până în 2050.

Plasticul este deosebit de problematic, încă de la începutul producției pe scară largă a acestui material, în anii 1950, până în 2015, au fost produse peste 8,3 miliarde de tone de deșeuri de plastic, au calculat cercetările efectuate de universitățile din Georgia și California.

Cum poate ajuta inteligența artificială

Greyparrot plasează camere de luat vedere în aproximativ 50 de depozite de deșeuri și de reciclare din Europa, utilizând un software de inteligență artificială pentru a analiza în timp real ceea ce trece prin ele.

Tehnologia A.I. a progresat foarte mult în ultimul an, iar capacitatea sa de a procesa imagini este acum foarte sofisticată. Cu toate acestea, Mikela Druckman spune că a fost încă dificil să antreneze un sistem pentru a recunoaște gunoiul.

„Un produs precum o sticlă de Coca-Cola, odată ce ajunge la coșul de gunoi, va fi mototolit, zdrobit și murdar, ceea ce face ca problema să fie mult mai complexă din punctul de vedere al inteligenței artificiale”, spune Mikela.

Sistemele Greyparrot urmăresc acum aproximativ 32 de miliarde de obiecte de deșeuri pe an, iar firma a construit o imensă hartă digitală a deșeurilor. Aceste informații pot fi utilizate de către administratorii de deșeuri pentru a deveni mai eficienți din punct de vedere operațional, dar pot fi, de asemenea, împărtășite la scară mai largă.

Citește și:

The post Inteligența artificială poate combate criza climatică. Cum ajută A.I. la procesarea deșeurilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code