Flux-stiri

Inundații în Herson. Trei persoane au fost ucise în timpul unei operațiuni de evacuare

  • Zeci de mii de parcele de teren sunt vizibil afectate de inundațiile din regiunea Herson.
  • Civilii rămân blocați pe acoperișuri și poduri.
  • Prăbușirea barajului Kakhovka este o catastrofă ecologică care afectează apa potabilă și aprovizionarea cu alimente.

Imaginile surprinse cu ajutorul dronelor arată amploarea inundațiilor din Herson. Zeci de mii de parcele de teren sunt vizibil afectate de inundațiile din regiune. Civilii rămân blocați pe acoperișuri și poduri, scrie BBC. Prăbușirea barajului Kakhovka reprezintă o catastrofă ecologică care va afecta pe termen lung apa potabilă, aprovizionarea cu alimente și ecosistemele, care se întind până la Marea Neagră.

Experții spun că efectele pe termen lung s-ar putea înmulți. Pentru fiecare casă și fermă inundată există câmpuri de cereale, fructe și plantații de legume ale căror canale de irigații se usucă.

Aproape o treime din zonele naturale protejate din Herson ar putea fi distruse de inundații, a avertizat sâmbătă ministrul ucrainean al mediului. Mai multe zone din frontul de sud al Ucrainei, deja supuse bombardamentelor, au fost inundate.

Trei persoane ucise

Trei persoane au fost ucise după ce Rusia a atacat o ambarcațiune. Barca efectua o operațiune de evacuare într-o zonă inundată din Herson, a declarat guvernatorul regional. Ucraina încearcă să salveze persoanele blocate pe malul estic al râului Nipru, zonă controlată de Rusia odată cu prăbușirea barajului.

Oleksandr Prokudin a declarat că trupele rusești au bombardat barca de evacuare și au împușcat un bărbat de 74 de ani. „Bărbatul încerca să salveze o femeie din calea focurilor de armă”, a spus Produkin. Doi ofițeri de poliție au fost, de asemenea, răniți.

Inundațiile se retrag

Între timp, inundațiile din regiunea Herson se retrag, au declarat oficialii, dar experții se tem că bolile infecțioase s-ar putea răspândi în apele poluate.

Mii de locuințe ucrainene sunt în continuare inundate, iar zeci de mii de persoane au pierdut accesul la apă potabilă. În spatele barajului, uriașul rezervor Kakhovka, o sursă vitală de apă pentru regiune, s-a golit de apă.

Citește și

The post Inundații în Herson. Trei persoane au fost ucise în timpul unei operațiuni de evacuare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 33 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code