Flux-stiri

Iohannis: Cred că încă din această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat

  • Președintele țării a declarat, marți, că negocierile pentru grupul de luptă al NATO, în România, vor mai dura.
  • Acesta a mai adăugat că „în ciuda negocierilor între aliați, în această primăvară, vom avea grupul de luptă negociat și finalizat”.
  • Premierul Belgiei a declarat că prezența trupelor belgiene ar putea fi una pe termen lung și totodată, suplimentată, dacă se constată că teritoriul NATO este amenințat.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că negocierile pentru grupul de luptă al NATO, în România, vor mai dura. „Cred că încă din această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat”, a spus șeful statului.

„Grupul de luptă a fost aprobat la NATO și acest lucru a fost o surpriza plăcută de la summitul NATO de acum nu foarte multe zile. Deci avem decizia, însă tehnicalitățile, negocierile între aliați vor dura o vreme până când se finalizează, dar cred că încă în această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat”, a declarat președintele, Klaus Iohannis, la conferința de presă, organizată marți, cu premierul Belgiei, Alexander De Croo.

Șeful statului român și-a exprimat speranța ca Belgia să fie o parte semnificativă din acest grup de luptă.

„Sunt o serie de aspecte tehnice care trebuie rezolvate, trebuie să vedem și care e realitatea, care sunt nevoile. În realitate, noi am crescut postura pe frontiera de est a alianței semnificativ deja. Părerea mea este că prezența este una pe termen lung, dacă constatăm, însă, că teritoriul NATO este amenințat, evident că putem spori prezența foarte rapid”, a spus Alexander De Croo.

The post Iohannis: Cred că încă din această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code