Flux-stiri

Iranul şi Emiratele Arabe Unite lucrează la îmbunătăţirea relaţiilor diplomatice. Planurile nucleare ale Teheranului prezintă interes pentru statul vecin

  • Iranul doreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu vecinii săi
  • Emiratele Arabe Unite sunt interesate de direcţia ambiţiilor nucleare ale Teheranului
  • Trimisul Emiratelor Arabe Unite speră ca Iranul să reia colaborarea cu organismul internaţional de supraveghere.

Iranul doreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu vecinii săi. Emiratele Arabe Unite sunt interesate de direcţia ambiţiilor nucleare ale Teheranului. Trimisul Emiratelor Arabe Unite speră ca Iranul să reia colaborarea cu organismul internaţional de supraveghere.

Iranul va da prioritate îmbunătăţirii relaţiilor cu vecinii săi. Un prim pas pentru câştigarea încrederii este reprezentat de transparenţă în domeniul nuclear.

Emiratele Arabe Unite şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la evoluţia programului atomic iranian, relatează Reuters.

Trimisul Emiratelor Arabe Unite a declarat că speră ca Iranul să colaboreze cu organismul nuclear de supraveghere al ONU pentru a oferi asigurări comunităţii internaţionale şi regiunii cu privire la evoluţia programului său atomic.

Ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian „a subliniat prioritatea vecinilor în politica externă a Iranului şi a cerut mai multe consultări… pentru a extinde relaţiile bilaterale”.

În 2019, Emiratele Arabe Unite reluat legăturile diplomatice cu Iranul după ani de relaţii tensionate.

The post Iranul şi Emiratele Arabe Unite lucrează la îmbunătăţirea relaţiilor diplomatice. Planurile nucleare ale Teheranului prezintă interes pentru statul vecin appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code