Flux-stiri

Israelul va impune o interdicție de călătorie pentru Marea Britanie și Danemarca din cauza variantei Omicron

  • Israelul le interzice cetățenilor săi să călătorească în Marea Britanie și Danemarca începând de miercuri, din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea variantei de coronavirus Omicron.
  • Israelul a interzis, deja, intrarea străinilor și a impus ordine de autoizolare de trei până la șapte zile pentru israelienii care se întorc din străinătate.

Israelul le interzice cetățenilor săi să călătorească în Marea Britanie și Danemarca începând de miercuri, din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea variantei de coronavirus Omicron.

Sharon Alroy-Preis, directorul de sănătate publică al Israelului, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizată de Ministerul israelian al Sănătății, că cele trei țări au fost plasate pe lista roșie din cauza răspândirii semnificative a variantei Omicron.

„Sunt trei țări în care este clar că răspândirea Omicron în comunitate este foarte semnificativă”, a declarat Sharon Alroy-Preis.

Ea a adăugat că Belgia va fi inclusă în interdicție, dar Ministerul Sănătății a declarat, ulterior, că a reevaluat ratele de infecție de acolo și a decis să mențină țara în afara listei roșii pentru moment.

Israelul a interzis, deja, intrarea străinilor pentru a încerca să stopeze ratele de infectare cu COVID-19 și a impus ordine de autoizolare de trei până la șapte zile pentru israelienii care se întorc din străinătate.

„Oricine plănuiește să călătorească în străinătate în acest moment trebuie să știe că, la întoarcere, este posibil să intre în carantină totală, deoarece țara va fi declarată țară roșie”, a declarat Nachman Ash, coordonatorul național de răspuns la pandemii, în timpul conferinței de presă.

Aproape 50 de țări, în principal din Africa, au fost declarate „roșii” de Israel de la descoperirea variantei extrem de contagioase.

444 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate ieri în Israel, 96 de pacienți fiind în stare gravă, potrivit unei actualizări de luni dimineață a Ministerului israelian al Sănătății.

Potrivit The Jerusalem Post, dintre cei infectați, 51 erau conectați la aparate de ventilație. Bilanțul se ridică la 8.216 morți.

The post Israelul va impune o interdicție de călătorie pentru Marea Britanie și Danemarca din cauza variantei Omicron appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code