Flux-stiri

Istoricul rus care ar fi expus ororile din epoca lui Stalin va sta 15 ani în închisoare

închisoareînchisoare

  • Istoricul fusese condamnat în 2020 la 13 ani de închisoare, dar un tribunal rus a decis să majoreze pedeapsa.
  • Istoricul Yury Dmitriyev ar fi fost pedepsit pentru munca sa de dezvăluire a crimelor din epoca lui Stalin.
  • O organizaţie a drepturilor omului spune că i s-a fabricat procesul şi că este condamnat politic.

Yury Dmitriyev, în vârstă de 65 de ani, a fost vizat din cauza eforturilor sale de a expune ororile comise în Gulagul sovietic din perioada lui Iosif Stalin. Dmitriyev este de asemenea şeful local al Memorial, cel mai important grup pentru drepturile omului şi adevăr istoric din Rusia, care de asemenea ar putea fi interzis de instanţă săptămâna aceasta, potrivit The Guardian.

Anul trecut, un tribunal din nord-vestul Rusiei l-a condamnat pe Dmitriyev la 13 ani de închisoare pentru o acuzaţie controversată de abuz sexual. În decembrie, procurorii au cerut prelungirea pedepsei cu doi ani. Luni, un tribunal din oraşul Petrozavodsk a prelungit pedeapsa istoricului la cererea procurorilor la 15 ani.

Dmitriyev a petrecut zeci de ani localizând şi exhumând gropi comune ale oamenilor ucişi sub conducerea lui Stalin şi a îniinţat un memorial pentru ei în regiunea Karelia din nord-vestul Rusiei.

El a fost arestat iniţial în 2016 şi acuzat de abuz sexual şi deţinerea unor fotografii nud ale fiicei sale adoptive. Un tribunal l-a achitat în 2018. Printr-o decizie surprinzătoare, verdictul nevinovat a fost ulterior anulat de o instanţă superioară, iar Dmitriyev a fost trimis din nou în judecată pentru o altă acuzaţie de acte sexuale cu un copil. El a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în iulie 2020, majoritatea petrecuţi deja în arest preventiv.

Procurorii au făcut apel împotriva verdictului, cerând o pedeapsă mai aspră. Drept urmare, instanţa supremă din Karelia a emis o nouă sentinţă în septembrie 2020, trimiţându-l într-o închisoare de maximă siguranţă pentru 13 ani. Grupul Memorial a declarat că Dmitriyev este prizonier politic şi spune că adevăratul motiv pentru urmărirea sa pare să fie “activitatea sa de dezvăluire a represiunilor politice

Memorial, organizaţia care investighează persecuţiile din epoca sovietică a prizonierilor politici şi care desfăşoară campanii împotriva abuzurilor actuale ale drepturilor omului, a declarat că e posibil să fie interziză în Rusia până la sfârşitul anului.

The post Istoricul rus care ar fi expus ororile din epoca lui Stalin va sta 15 ani în închisoare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code