- Tractul gastrointestinal este una dintre părțile corpului omenesc ce intră, în fiecare zi, în contact cu elemente exterioare.
- Celulele care căptușesc interiorul intestinului se pot descuama, iar înlocuirea lor are loc la fiecare patru până la șapte zile.
- Printre simptome se numără anxietatea și depresia.
Sindromul intestinului permeabil este o afecțiune de care, cel mai probabil, nu foarte multă lume a auzit. Tractul gastrointestinal este una dintre părțile corpului omenesc ce intră, în fiecare zi, în contact cu elemente exterioare, conform Time.
Alimentele consumate în fiecare zi sunt, parțial, digerate în stomac, apoi trec în intestine, unde cel mai important proces are loc. În majoritatea cazurilor, acest sistem funcționează foarte bine, doar că anumite persoane ajung să dezvolte o afecțiune numită intestin cu scurgeri.
„Intestinul permeabil este un termen vizual foarte bun pentru pacienți, dar nu este un adevărat diagnostic medical„, a mărturisit Dr. John Whyte, un medic internist. Cu alte cuvinte, acest termen „descrie faptul că intestinele tale nu funcționează corect”.
Intestinul permeabil „este o afecțiune în care mucoasa intestinelor devine inflamată, deteriorată sau iritată, permițând toxinelor microbiene și particulelor de alimente nedigerate să inunde fluxul sanguin„, a declarat Lacey Dunn, dietetician în medicina funcțională.
„Gândiți-vă la mucoasa intestinală ca la ușa din față. Vrei ca băieții buni (vitaminele și mineralele) să intre, dar băieții răi (toxinele și agenții patogeni) să rămână afară. Acest lucru este la fel cu tractul tău intestinal”, a mai spus dieteticianul.
Celulele care căptușesc interiorul intestinului se pot descuama, iar înlocuirea lor are loc la fiecare patru până la șapte zile. „Această reînnoire constantă prezintă o oportunitate, pentru ca acele «găuri» să se formeze în barieră„, a mărturisit Beaulieu, educator GI la Institutul de Medicină Funcțională.
„Este o dublă lovitură, deoarece nu absorbi vitaminele și nutrienții importanți, iar substanțele nocive care trec prin el îți perturbă hormonii și sistemul imunitar„, a explicat Whyte.
Simptomele sindromului intestinului permeabil sunt: balonare, crampe, greață, erupții cutanate, dureri de cap, dureri articulare, oboseală, tulburări de dispoziție, alergii, oboseală cronică, depresie, anxietate și artrită.
The post Sindromul intestinului permeabil. Ce este și cum îl depistăm appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Leontiuc Marius – senior editor