Flux-stiri

Avertismentul lui Silviu Predoiu: Cu ce propuneri vine guvernul, la sfatul unor „binevoitori”, abia asta este lucrătură rusească!

Silviu Predoiu: „A fi patriot înseamnă a-ți iubi țara chiar și atunci când nu este așa cum o vrei tu. O țară nu dezamăgește niciodată”Silviu Predoiu: „A fi patriot înseamnă a-ți iubi țara chiar și atunci când nu este așa cum o vrei tu. O țară nu dezamăgește niciodată”

  • Că tot vorbim de propaganda rusă. Poate se uită totuși domnul Ciucă sau consilierii domniei sale cine sunt indivizii care propun, exact în zilele astea atât de dificile, tot soiul de elucubrații, de natură să genereze senzația că autoritățile se îndreaptă cu pași repezi spre un regim autoritar.
  • Două bâlbe majore în decurs de o săptămână pot fi o coincidență, sau mai degrabă nu. Cu propaganda rusă propriu-zisă, la cât de profund este sentimentul anti-rusesc în România, cred că ne descurcăm.
  • Dar cu ce propuneri vine guvernul, la sfatul unor <binevoitori>, de-abia asta este lucrătură rusească”, avertizează fostul șef al SIE.

Fostul director adjunct al SIE, generalul (r) Silviu Predoiu ironizează planul guvernanților de a crea un grup de lucru la nivelul DSU care să scaneze presa oline și rețelele de social-media de știri false, sugerând ca lista cuvintelor “fanteziste” care ar putea ofensa președintele, premierul și Guvernul să fie completată și cu altele, vehiculate în spațiul public.

În atenția grupului de lucru constituit la nivelul Departamentul pentru Situații de Urgență ce și-a propus să identifice și eticheteze ca atare știrile false pe care le va depista în urma scanării presei online, dar și a blogurilor și rețelelor sociale: este de apreciat perspicacitatea remarcabilă a celor care au descoperit și au și precizat în material că cele mai periculoase știri false, generate de propaganda rusă, se trădează prin asocieri  total nejustificate și fanteziste între guvern, Iohannis sau Ciucă <al nostrum>și noțiuni ca incompetență, corupție,  furtișag și mizerie. Oricât de corectă și iscusită este abordarea, îmi pare totuși incompletă și aș propune extinderea listei de markeri de dezinformare prin adăugarea cel puțin a termenilor de <plagiator>, <navetist>, <vacanță>, <obedient>, <inconsecvent>, <dezamăgitor>, <superficial>, <inutil> și <ficus>, afirmă fostul șef al SIE într-o postare pe Facebook.

În aceeași notă ironică, Silviu Predoiu propune și o altă abordare astfel încât românii să nu se încurce în cuvinte și să fie învățați cum să-și laude conducătorii, folosind expresii testate încă de pe vremea lui Ceaușescu și care nu pot da greș.

 “Se poate încerca însă și o abordare inversată: de ce să îi lăsăm pe români să greșească sau să le sugerăm indirect ce să spună, când ar fi mult mai util să le precizăm clar și simplu ce termeni să asocieze, fără niciun risc, cu personajul colectiv <guvernul>, dar și cu cei nominalizați drept <Iohannis și Ciucă>. Putem folosi noțiuni simple, sincere, pline de bun simț și mai ales testate în timp, ca <măreț conducător>, “iscusit cârmaci”, „neobosit erou”, „cel mai de seamă erou printre eroii neamului”, „eroul păcii mondiale”, „ctitor de geniu”, „geniul Carpaților”, „simbol viu al năzuinţelor”, „marele tribun al neamului”, „fiu luminat al patriei”, etc. Pentru Ceaușescu au funcționat bine. Nouă nu prea ne-au plăcut, dar ce nu facem pentru liniștea conducătorilor…”, punctează generalul.

Și pentru că se tot vorbește despre propaganda rusă, Silviu Predoiu îi sfătuiește pe premierul Ciucă și pe consilierii săi să fie atenți la propunerile unor binevoitori care creează senzația că autoritățile se îndreptă spre un regim autoritar.

Că tot vorbim de propaganda rusă. Poate se uită totuși domnul Ciucă sau consilierii domniei sale cine sunt indivizii care propun, exact în zilele astea atât de dificile, tot soiul de elucubrații, de natură să genereze senzația că autoritățile se îndreaptă cu pași repezi spre un regim autoritar. Două bâlbe majore în decurs de o săptămână pot fi o coincidență, sau mai degrabă nu. Cu propaganda rusă propriu-zisă, la cât de profund este sentimentul anti-rusesc în România, cred că ne descurcăm. Dar cu ce propuneri vine guvernul, la sfatul unor <binevoitori>, de-abia asta este lucrătură rusească”, avertizează fostul șef al SIE.

The post Avertismentul lui Silviu Predoiu: Cu ce propuneri vine guvernul, la sfatul unor „binevoitori”, abia asta este lucrătură rusească! appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code