Flux-stiri

Bugetul Pentagonului a fost promulgat de Joe Biden. Ce valoare are acesta

Joe BidenJoe Biden

  • Valorea bugetului anual pentru Departamentul Apărării este de 770 de miliarde de dolari.
  • Suma a fost suplimentată cu 5% față de anul trecut.
  • Pentru cooperarea în securitate în zona Mării Baltice sunt alocate 150 de milioane de dolari.

Luni, preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a promulgat bugetul anual al Departamentului Apărării, în valoare de 770 de miliarde de dolari, fiind prevăzute fonduri inclusiv pentru susţinerea Ucrainei şi pentru contracararea Chinei.

„Luni, 27 decembrie, preşedintele a promulgat Legea de autorizare a finanţării pentru apărare (NDAA) pentru anul fiscal 2022, care permite alocarea de fonduri în principal pentru programe ale Departamentului Apărării şi pentru construcţii militare, pentru programe de securitate naţională ale Departamentului Energiei şi pentru proiecte ale serviciilor de informaţii; este prevăzută o majorare a salariului de bază în armată şi în alte structuri care au legături cu forţele armate americane”, anunţă Preşedinţia SUA, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu.

Senatul Statelor Unite a aprobat, pe data de 15 decembrie, un buget anual al Departamentului Apărării în valoare de 770 de miliarde de dolari, fiind prevăzute inclusiv fonduri pentru asistenţă militară destinată Ucrainei, în contextul tensiunilor cu Rusia, precum şi pentru contracararea Chinei. Bugetul apărării a fost suplimentat cu 5% faţă de cel de anul trecut, la finalul negocierilor intense între liderii Partidului Democrat şi cei ai Partidului Republican privind politicile de contracarare a Rusiei şi Chinei.

Planul bugetar prevede alocarea a 300 de milioane de dolari pentru Iniţiativa de Asistenţă pentru Securitate destinată Ucrainei, pe fondul tensiunilor cu Rusia. Totodată, este prevăzută suma de patru miliarde de dolari pentru Iniţiativa de Apărare a Europei şi 150 de milioane de dolari pentru cooperarea în materie de securitate în zona Mării Baltice.

În scopul contracarării Chinei, planul bugetar prevede alocarea a 7,1 miliarde de dolari pentru Iniţiativa Descurajării militare în Pacific, iar Congresul SUA asumă angajamentul de a oferi finanţare Taiwanului, în caz de necesitate. Pentagonul nu va putea achiziţiona echipamente militare fabricate cu produse obţinute prin muncă forţată prestată în regiunea chineză Xinjiang.

The post Bugetul Pentagonului a fost promulgat de Joe Biden. Ce valoare are acesta appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code