Flux-stiri

Iuliana Scântei și Bogdan Licu au fost votați judecători la CCR din partea Senatului și Camerei Deputaților

  • Iulia Scântei, nominalizată de PNL, o va înlocui în Curtea Constituţională pe Mona Pivniceru.
  • A doua desemnare pentru funcţia de judecător CCR este votată de Camera Deputaţilor, iar cea de-a treia nominalizare va fi făcută de preşedintele Klaus Iohannis.
  • Bogdan Licu îl va înlocui pe Valer Dorneanu în funcţia de judecător CCR, votat din partea Camerei Deputaților.

Iuliana Scântei, nominalizată de PNL, o va înlocui în Curtea Constituţională pe Mona Pivniceru. A doua desemnare pentru funcţia de judecător CCR este votată de Camera Deputaţilor. Cea de-a treia nominalizare va fi făcută de preşedintele Klaus Iohannis.

Iuliana Scântei (PNL) este propunerea Senatului pentru a fi numită în funcţia de judecător CCR, au decis, marţi, senatorii. Ea a primit 76 de voturi „pentru” şi 34 „împotrivă”.

„Vă mulţumesc pentru votul dumneavoastră de astăzi, un vot onorant şi un vot care mă obligă. Mă obligă să continui ceea ce am făcut vreme de şase ani, să apăr drepturi şi libertăţi aici, în Senatul României, cu votul ieşenilor acordat în două rânduri, în 2016 şi în 2020. De data aceasta prin votul dumneavoastră, prin încrederea dumneavoastră şi cu sprijinul Partidului Naţional Liberal, care m-a propus pentru această onorantă funcţie de judecător constituţional, îmi voi folosi şi voi exercita atribuţiile de judecător constituţional pentru a merge mai departe în ceea ce priveşte consolidarea democraţiei constituţionale în România, pentru ca România să rămână membru cu drepturi depline parte a lumii libere şi a comunităţii euro-atlantice”, a spus după anunţarea rezultatului Iuliana Scântei.

Ea a ţinut să le mulţumească şi ieşenilor, din partea cărora a fost aleasă parlamentar.

„Nu este o încetare a mandatului meu de reprezentativitate pe care ei mi l-au acordat. O să îi reprezint şi pe ei acolo unde voi fi îmi voi exercita mandatul de judecător constituţional, apărându-le drepturile şi libertăţile potrivit Constituţiei, cu bună credinţă şi cu priceperea juridică pe care mi-o cunosc”, a conchis Scântei.

USR îl propusese pe fostul consilier prezidenţial Péter Eckstein-Kovács, care a primit doar 22 de voturi „pentru”.

Bogdan Licu îl va înlocui pe Valer Dorneanu în funcţia de judecător CCR

Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, îl va înlocui pe Valer Dorneanu în funcţia de judecător CCR, a decis, marţi, Camera Deputaţilor.

Bogdan Licu a obţinut 208 de voturi „pentru” şi 93 „împotrivă”.

„Avem de ales între original şi copie, între original şi plagiat. (…) Nu sunt îndeplinite condiţiile legale cu privire la candidatura din partea PSD”, a spus în timpul dezbaterilor Stelian Ion.

„Noi venim cu un om experimentat, un om respectat atât în sistemul universitar şi juridic românesc, cât şi la nivel internaţional. Noi vedem Curtea Constituţională ca ca o curte care trebuie să respecte buna orânduire, care trebuie să vegheze pentru ca dreptatea să se facă în România”, a afirmat liderul AUR, George Simion.

Pentru funcţia de judecător CCR din partea Camerei Deputaţilor au candidat Bogdan Licu (PSD), Cristi Danileţ (USR) şi Ioan Sabău-Pop (AUR).

Cea de-a treia nominalizare va fi făcută de preşedintele Klaus Iohannis.

The post Iuliana Scântei și Bogdan Licu au fost votați judecători la CCR din partea Senatului și Camerei Deputaților appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code