Flux-stiri

J.K. Rowling a reacționat după ce Vladimir Putin a făcut referire la ea într-un discurs despre anularea culturii

  • Autoarea J.K. Rowling a răspuns public după ce președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la ea într-un discurs despre cultură.
  • Președintele rus a afirmat că Occidentul încearcă să anuleze cultura rusă.
  • Vladimir Putin a declarat că autoarea a fost anulată „pentru că nu a satisfăcut cerințele drepturilor de gen”.

J.K. Rowling a reacționat după ce președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la autoarea „Harry Potter” în timpul unui discurs despre cultura cancelarului. „Astăzi încearcă să anuleze o întreagă cultură de o mie de ani – a poporulului nostru”, a declarat Putin. „Ei interzic scriitorii și cărțile rusești”.

Putin ar fi spus: „Au anulat-o recent pe Joanne Rowling, autoarea pentru copii. Cărțile ei sunt publicate în toată lumea. Și asta doar pentru că nu a satisfăcut cerințele drepturilor de gen”, a spus el, referindu-se la reacțiile negative pe care Rowling le-a primit pentru opiniile sale cu privire la problemele transsexualilor.

El a continuat: „Ei încearcă să ne anuleze țara. Vorbesc despre discriminarea progresivă a tot ceea ce are legătură cu Rusia – această tendință care se manifestă în mai multe state occidentale”.

Ulterior, Rowling a răspuns spunând că „criticile la adresa culturii occidentale nu sunt, probabil, cele mai bune făcute de cei care în prezent măcelăresc civili”.

Rowling a făcut referire la un articol despre activistul anticorupție Alexei Navalnîi, care a fost încarcerat în Rusia și a atacat Rusia pentru că ar fi „încarcerat și otrăvit criticii”. Într-un tweet ulterior, Rowling a detaliat activitatea pe care organizația sa caritabilă Lumos o desfășoară în această țară.

„Copiii prinși în orfelinate și alte instituții sunt excepțional de vulnerabili în acest moment. Mulțumesc foarte, foarte mult tuturor celor care au donat deja la apelul Lumos pentru Ucraina”, a spus autoarea.

Rowling a spus că va egala personal toate donațiile pentru apelul de urgență al Lumos până la 1 milion de lire sterline. Rowling a primit numeroase critici după ce a ironizat inițial un articol cu sintagma „oameni care au menstruație” în titlu, lăsând să se înțeleagă că poți fi catalogată drept femeie doar dacă ai menstruație. Câteva zile mai târziu, ea a publicat un eseu de 3.000 de cuvinte intitulat JK Rowling scrie despre motivele pentru care a vorbit despre problemele legate de sex și gen.

O serie de staruri din Harry Potter, printre care Daniel Radcliffe și Emma Watson, s-au numărat printre cei care au criticat-o pe Rowling pentru opiniile sale. Între timp, numeroase personalități din lumea muzicii și a divertismentului au postat mesaje de susținere și solidaritate cu poporul ucrainean în ultimele săptămâni. Elton John a declarat că are „inima frântă” din cauza „coșmarului” cu care se confruntă civilii, în timp ce Miley Cyrus a cerut „o încetare imediată a acestor violențe”.

The post J.K. Rowling a reacționat după ce Vladimir Putin a făcut referire la ea într-un discurs despre anularea culturii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code