Flux-stiri

Jafuri disperate în Liban. Cel puțin cinci bănci au fost jefuite de clienți care încercau să își retragă economiile

  • Băncile din Liban îşi vor închide uşile timp de trei zile după ce cinci depunători disperaţi au încercat vineri să jefuiască instituţiile financiare pentru a-şi recupera banii
  • Banca Mondială a descris criza din Liban drept una dintre cele mai severe din perioada modernă.
  • Sărăcia a crescut substanţial în ultimul an şi acum afectează circa 74% din populaţie, potrivit unui raport al ONU.

Băncile din Liban îşi vor închide uşile timp de trei zile după ce cinci depunători disperaţi au încercat vineri să jefuiască instituţiile financiare pentru a-şi recupera banii, scrie ABC News.

Potrivit CNN, asociaţia băncilor din Liban a decis în cadrul unei reuniuni de urgenţă ca instituţiile financiare să rămână închise pe 19, 20 şi 21 septembrie, după ce au denunţat atacurile unor clienţi cu depunerile îngheţate.

Ministerul de Interne din Liban a avut şi el vineri o reuniune de urgenţă cu toate agenţiile de securitate, după ce cinci bănci au fost atacate în cursul zilei – două în capitala Beirut, una la periferia oraşului şi două în sudul ţării.

Băncile, care au aplicat limite stricte privind retragerile de valută de la declanşarea crizei economice istorice în 2019, au fost atacate de oameni care au cerut să li se permită accesul la banii depuşi.

Îngheţarea acestor depozite face ca mulţi libanezi să se descurce cu greu în asigurarea traiului zilnic. Cei mai mulţi libanezi au depuneri în dolari.

Luna trecută, un bărbat a ţinut mai multe persoane ostatice într-o bancă, cerând acces la depozitele sale îngheţate pentru a plăti tratamentul tatălui său spitalizat.

Banca Mondială a descris criza din Liban drept una dintre cele mai severe din perioada modernă. Sărăcia a crescut substanţial în ultimul an şi acum afectează circa 74% din populaţie, potrivit unui raport al ONU.

The post Jafuri disperate în Liban. Cel puțin cinci bănci au fost jefuite de clienți care încercau să își retragă economiile appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code