Flux-stiri

Japonia va dubla ajutorul pentru Ucraina, ajungând la 600 de milioane de dolari

  • Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat joi că țara sa își va dubla ajutorul financiar pentru Ucraina, ajungând la 600 de milioane de dolari.
  • Japonia s-a alăturat rapid Statelor Unite și altor țări din Grupul celor Șapte și Europei în sancțiunile lor împotriva Moscovei.
  • Un guvernator de provincie din vestul Rusiei afirmă că un civil a fost ucis de un bombardament transfrontalier dinspre Ucraina.

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat joi că țara sa își va dubla ajutorul financiar pentru Ucraina, ajungând la 600 de milioane de dolari, în sprijinul țării grav afectate de agresiunea Rusiei. Japonia va furniza cele 300 de milioane de dolari suplimentare prin intermediul Băncii Mondiale pentru a ajuta Ucraina în dificultățile financiare cauzate de invazia rusă, a declarat Kishida.

Anunțul vine chiar înainte ca Japonia să-i primească pe președintele american Joe Biden și pe alți doi lideri pentru un cadru strategic regional cunoscut sub numele de summit Quad și întâlniri bilaterale săptămâna viitoare, când se așteaptă ca Kishida să sublinieze sprijinul japonez pentru Ucraina.

Japonia s-a alăturat rapid Statelor Unite și altor țări din Grupul celor Șapte și Europei în sancțiunile lor împotriva Moscovei din cauza războiului din Ucraina, din cauza temerii că mișcarea Rusiei ar putea încuraja China în regiune. Noua promisiune, combinată cu cele 300 de milioane de dolari pe care Japonia le-a promis luna trecută, aduce contribuția totală a Tokyo la 600 de milioane de dolari.

Contribuția japoneză anterioară s-a axat pe furnizarea de asistență alimentară în nord-estul Ucrainei, inclusiv în Sumy, Poltava și Harkov, precum și de cupoane alimentare la punctele de tranzit din Moldova.

The post Japonia va dubla ajutorul pentru Ucraina, ajungând la 600 de milioane de dolari appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code