Flux-stiri

Japonia va redirecționa gaz natural lichefiat către Europa, în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina

  • Japonia va trimite Europei, în februarie și martie, încărcături de gaz natual lichefiat, după ce atât SUA, cât și UE i-au solicitat ajutorul în acest sens.
  • Ministrul japonez al Industriei, Koichi Hagiuda a declarat că surplusul de aprovizionare va fi redirecționat după ce va fi clar că cererea locală a Japoniei poate fi satisfăcută și că producția de electricitate va rămâne stabilă.
  • Trei nave de GNL din Japonia vor ajunge în portul Dunkerque din nordul Franței: Golar Bear și Nohshu Maru sunt așteptate pe 11 și, respectiv, 12 februarie.

Japonia va redirecționa încărcături de gaz natural lichefiat (GNL) către Europa, în urma unor solicitări din partea SUA și a Uniunii Europene, a declarat ministrul japonez al Economiei, Comerțului și Industriei, Koichi Hagiuda. Măsura aliniază țara cu Occidentul în contextul în care tensiunile cu Rusia se intensifică, anunță Reuters.

Îngrijorarea a crescut cu privire la posibila întrerupere a livrărilor de gaze din Rusia, cel mai mare furnizor al Europei, în urma acumulării de trupe rusești în apropierea Ucrainei și a intensificării tensiunilor dintre Moscova și Occident.

Livrările suplimentare de GNL din Japonia sunt așteptate să sosească luna viitoare, a declarat ministrul Koichi Hagiuda reporterilor.

„Am decis să răspundem solicitărilor Statelor Unite și UE pentru trimiterea de GNL în Europa, unde aprovizionarea cu gaze este limitată„, a declarat Hagiuda după ce s-a întâlnit separat cu ambasadorii SUA și UE în Japonia, mai devreme în cursul zilei.

El a precizat că surplusul de aprovizionare va fi redirecționat după ce va fi clar că cererea locală a Japoniei poate fi satisfăcută și că producția de electricitate va rămâne stabilă.

Unele încărcături de GNL deja programate, trimise de companiile japoneze, vor ajunge în Europa în februarie, iar alte încărcături, inclusiv cele care vor fi deviate către Europa la cererea guvernului japonez, vor ajunge acolo în martie, a declarat un oficial al ministerului industriei din Japonia.

Oficialul a refuzat să dezvăluie numărul de încărcături care se îndreaptă spre Europa, dar a precizat că volumul care va fi livrat în martie va fi mai mare decât în februarie.

Potrivit LNG Edge al firmei de informații de date ICIS, trei nave de GNL care aparțin principalului producător de energie din Japonia, JERA, vor ajunge în portul Dunkerque din nordul Franței: Golar Bear și Nohshu Maru sunt așteptate pe 11 și, respectiv, 12 februarie, în timp ce Enshu Maru este așteptat mai târziu, miercuri, a declarat Robert Songer, analist GNL la ICIS.

The post Japonia va redirecționa gaz natural lichefiat către Europa, în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code