Flux-stiri

Jimmy Lai și regimul deschis în închisoarea din China. Ce tratament primește un desident

  • Imagini recente îl surprind pe Jimmy Lai în închisoare unde are regim special.
  • Deținutul petrece 23 de ore pe zi în izolare, fiind condamnat în 2021.
  • Fostul proprietar al cotidianului Apple Daily poate părăsi celula 50 de minute pe zi.

Jimmy Lai, fost editor de ziar și unul dintre cei mai proeminenți activiști pro-democrație din Hong Kong, petrece aproximativ 23 de ore pe zi în izolare într-o instituție de maximă securitate în timp ce așteaptă un proces care l-ar putea trimite la închisoare pe viață, scrie Associated Press.

Jimmy Lai are voie să iasă afară 50 de minute pe zi pentru a face exerciții fizice. Spre deosebire de majoritatea celorlalți deținuți, care joacă fotbal sau fac exerciții în grup, Jimmy Lai se plimbă singur în ceea ce pare a fi o incintă de 5 pe 10 metri înconjurată de sârmă ghimpată, sub canicula din Hong Kong, înainte de a se întoarce în celula sa fără aer condiționat din închisoare.

Care este povestea lui Jimmy

Editor al cotidianului Apple Daily, în prezent dispărut, Jimmy Lai a dispărut din peisajul public în decembrie 2020, în urma arestării sale pe baza unei legi de securitate impuse de Beijing pentru a zdrobi o masivă mișcare prodemocrație care a început în 2019 și a scos sute de mii de oameni în stradă.

Peste 250 de activiști au fost arestați în temeiul legii securității și au dispărut în sistemul juridic din Hong Kong.

Citește și:

The post Jimmy Lai și regimul deschis în închisoarea din China. Ce tratament primește un desident appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 32 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code