Flux-stiri

Două cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea Britanie

Două cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea BritanieDouă cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea Britanie

  • Două cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea Britanie.
  • Testele specifice vor fi efectuate în zonele afectate.

Două cazuri de variantă a coronavirusului Omicron au fost depistate în Marea Britanie, a declarat secretarul de stat pentru sănătate, scrie skynews.com.

Sajid Javid a mai spus că vor fi efectuate teste specifice în zonele în care au fost descoperite cazurile – în Chelmsford și în Nottingham.
El a precizat că cele două persoane se autoizolează acum împreună cu gospodăriile lor, în timp ce se efectuează teste suplimentare.

În plus, alte patru țări vor fi adăugate pe „lista roșie” de călătorie începând de duminică la ora 4 dimineața: Angola, Mozambic, Malawi și Zambia.

Dl Javid a declarat că a aflat abia „aseară târziu”, când a fost contactat de către Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie.

Acesta a avertizat că este posibil să apară noi măsuri: „Am fost întotdeauna foarte clar că nu vom ezita să luăm măsuri suplimentare dacă acest lucru este necesar.”

Omicron a fost declarată vineri de Organizația Mondială a Sănătății drept o variantă îngrijorătoare, plasând-o în aceeași categorie cu varianta Delta, care a provocat valuri de infecție în întreaga lume și a forțat mai multe țări europene să se închidă din nou.

Noua variantă este considerată potențial mai periculoasă, deoarece are aproximativ de două ori mai multe mutații decât Delta, dar experții spun că gradul de îngrijorare este încă în curs de investigare.

Omicron, numit și B.1.1.529, a fost detectat și în Belgia, Israel și Hong Kong, și posibil în Germania și Republica Cehă.

The post Două cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea Britanie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code