Flux-stiri

Război în Israel, ziua 8. LIVE UPDATE. Forțele aeriene israeliene anunță începerea unui „atac masiv” asupra Gazei/ 1.300 de israelieni morți/ Bilanțul victimelor din Gaza a crescut la 1.900/Israelul lovește o „țintă a Hezbollah” în sudul Libanului

  • Netanyahu promite să distrugă Hamas și spune că ofensiva din Gaza este în fază incipientă
  • Bilanțul victimelor din Gaza a crescut la 1.900 de morți, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății
  • Forțele aeriene israeliene anunță începerea unui „atac masiv” asupra Gazei

4.45- Israelul lovește o „țintă a Hezbollah” în sudul Libanului

Armata israeliană afirmă că a lovit o „țintă teroristă” din sudul Libanului aparținând grupării militante Hezbollah.

Aceasta spune că a acționat după ce a interceptat două „ținte neidentificate” deasupra orașului Haifa din nordul țării, care se află aproape de granița libaneză, și după ce o dronă (UAV) neidentificată a trecut în nordul Israelului. O dronă militară israeliană a fost, de asemenea, atacată, spun israelienii.

3.40-Israelul a vizat personalul medical în timpul misiunilor umanitare, afirmă Ministerul palestinian al Sănătății

Ministerul palestinian al Sănătății a acuzat forțele israeliene de „țintirea și uciderea personalului medical și al ambulanțelor în timpul misiunilor lor umanitare de evacuare a victimelor agresiunii”.

3.31- Casa Albă afirmă că a discutat cu ONU despre situația umanitară din Gaza, dar oferă puține detalii

Casa Albă a declarat că oficiali din domeniul securității naționale au avut joi și vineri convorbiri cu oficiali ai Națiunilor Unite cu privire la criza umanitară din Gaza, dar a refuzat să ofere detalii despre progresele înregistrate în ceea ce privește scoaterea cetățenilor străini din zonă.

3.22- 19 guvernatori republicani îi scriu o scrisoare lui Biden în care cer sprijin pentru Israel

Nouăsprezece guvernatori republicani, în frunte cu guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, au redactat vineri o scrisoare adresată președintelui Joe Biden în care cer transparență în privința ostaticilor și a pierderilor de vieți omenești americane, precum și „sprijin fără echivoc pentru Israel” și „înghețarea imediată a plății răscumpărării de 6 miliarde de dolari către statul terorist”.

2.40- Arabia Saudită: Respingem complet ordinul de evacuare a nordului Fâșiei Gaza

Ministerul saudit de Externe a anunțat într-o declarație că respinge „complet” ordinul Israelului de a evacua partea de nord a Fâșiei Gaza.

2.22- Avioanele de ocupație israeliene au bombardat vecinătatea spitalului Al Awda din nordul Fâșiei Gaza

2.10- CNN, citându-l pe purtătorul de cuvânt al armatei israeliene: Nu am reușit încă să localizăm ostaticii și nici să salvăm vreunul dintre ei.

2.05- Israelul neagă folosirea fosforului alb în Gaza și Liban după afirmația Human Rights Watch

Israelul neagă afirmațiile potrivit cărora ar fi folosit muniții cu fosfor alb, după ce grupul internațional de apărare a drepturilor omului Human Rights Watch (HRW) a acuzat forțele israeliene că le-a folosit în timpul operațiunilor militare din Gaza și Liban săptămâna aceasta.

1.52- Israelul confirmă interceptarea a 3 drone pe cerul Haifei și în estul acesteia

1.31- China este deschisă oricăror eforturi pentru a obține un încetare a focului în Orientul Mijlociu, a declarat reprezentantul permanent al Chinei la ONU, Zhang Jun.

„Salutăm toate eforturile care pot opri focul, reduce tensiunile și protejează civilii. Ce pot să spun, suntem deschiși oricăror eforturi de încetare a focului [în Orientul Mijlociu]”, a spus el în urma unei ședințe închise a Consiliului de Securitate al organizației mondiale, convocată din cauza escaladării conflictului.

0.59- Hamas bombardează Tel Aviv

o explozie a avut loc la punctul de control Qalandiya, în Cisiordania

0.46 – Explozii în Haifa, nordul Palestin

0.26- Israelul amână evacuarea spitalului din Gaza până la ora 6 dimineața, potrivit Medicii fără frontiere

Haaretz: „Forțele israeliene au amânat acum cererea de evacuare a spitalului Al Awda din Fâșia Gaza până la ora 6 A.M. Evacuarea pacienților rămâne complicată”, a actualizat Medici fără Frontiere.

UPDATE 00.10- Jurnaliști BBC au fost agresați și ținuți sub amenințarea armei de poliția israeliană, afirmă rețeaua de televiziune

Un grup de jurnaliști de la BBC care acoperă războiul dintre Israel și Hamas au fost ținuți sub amenințarea armei și atacați de poliția israeliană la Tel Aviv joi seară, potrivit rețelei.

Incidentul tulburător a avut loc în timp ce echipa de trei jurnaliști se îndrepta spre hotelul lor într-un vehicul „marcat în mod clar ca fiind de presă”, a precizat rețeaua britanică de știri.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Observatorul permanent al Palestinei la Națiunile Unite a prezentat vineri un plan în trei puncte care vizează încetarea imediată a violențelor împotriva palestinienilor, după ce milioane de locuitori din Gaza au fost avertizați să fugă spre sud, iar semnele indică o investigație israeliană la sol în zilele următoare.

„Suntem cu toții uniți pentru a opri acum acest carnagiu împotriva poporului palestinian”, a declarat Riyad Mansour în fața reporterilor la Națiunile Unite.

Mansour a precizat că planul include stabilirea unei încetări a focului, permițând ca asistența umanitară să fie livrată locuitorilor din Gaza care au nevoie și, în cele din urmă, denunțarea și respingerea ideii de a strămuta 1,1 milioane de locuitori din Gaza din partea de nord a teritoriului.

Citește și:

The post Război în Israel, ziua 8. LIVE UPDATE. Forțele aeriene israeliene anunță începerea unui „atac masiv” asupra Gazei/ 1.300 de israelieni morți/ Bilanțul victimelor din Gaza a crescut la 1.900/Israelul lovește o „țintă a Hezbollah” în sudul Libanului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 56 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code