NEWSNET

Flux-stiri

Organizația Mondială a Sănătății caută soluții anti-Omicron

Organizația Mondială a Sănătății caută soluții anti-OmicronOrganizația Mondială a Sănătății caută soluții anti-Omicron

  • Omicron reprezintă „o îngrijorare” pentru OMS.
  • Omicron a fost detectată în urmă cu câteva săptămâni în Africa de Sud.
  • OMS va discuta săptămânal pentru a ajunge la conlcuzii cu privire la Omicron.

Grupul Consultativ Tehnic al OMS pentru evoluția virușilor avertizează asupra pericolului pe care îl reprezintă Omicron. Grupul Tehnic a sfătuit Organizația Mondială a Sănătății să clasifice noua variantă apărută în Africa de Sud, „OMICRON”, drept „variantă îngrijorătoare”, care are un potențial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante.

Conducătorul tehnical Programului OMS pentru Situații de Urgență în Sănătate spune că varianta are „proprietăți relevante”, și din cauza numărului mare de mutații.

Așadar, Omicron, B.1.1.529, este numită o variantă îngrijorătoare, deoarece are unele proprietăți îngrijorătoare. Această variantă are un număr mare de mutații și unele dintre aceste mutații au unele caracteristici periculoase. Înțelegem că oamenii sunt îngrijorați. Lucrul bun este că avem sisteme de monitorizare în întreaga lume pentru a detecta aceste variante foarte rapid”, spune Maria Van Kerkhove, responsabil tehnic COVID-19.

Grupul Consultativ Tehnic al OMS va urmări cu atenție evoluția virusului și va publica în scurt timp rezultatele studiilor despre transmisibilitatea acestei variante și severitatea ei.

The post Organizația Mondială a Sănătății caută soluții anti-Omicron appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code