Flux-stiri

Jocuri video care te pregătesc de război

  • Battlefield, Modern Warfare, Red Alert sunt doar câteva din cele mai realiste jocuri inspirate dintr-un potențial război mondial.
  • Scenariul unui război apocaliptic ne-a apăsat mereu pentru că știm cât de grave au fost pierderile provocate de ultimul.
  • Jocurile de acest gen ne pot pregăti pentru o situație de conflict militar, cel puțin psihic, dacă nu chiar tactic.

Războaiele apocaliptice au fost mereu subiect de film sau un scenariu virtual. Battlefield, Modern Warfare, Red Alert sunt doar câteva din cele mai realiste jocuri inspirate dintr-un potențial Război Mondial.

Care sunt cele mai întâlnite scenarii în jocurile video despre războaie? 

Creatorii de jocuri se inspiră mereu din dorințele și angoasele noastre. Scenariul unui război apocaliptic ne-a apăsat mereu pentru că știm cât de grave au fost pierderile provocate de ultimul război mondial. Deși acțiunea este țesută pe o temă extrem de violentă, jocurile de acest gen ne pot pregăti pentru o situație de conflict militar, cel puțin psihic, dacă nu chiar tactic.

Mai mult, astfel de jocuri video, împreună cu toate competițiile și sporturile violente ne ajută într-o oarecare măsură să eliminăm energia negativă care altfel ar conduce la conflict. Cu toții ne așteptăm, însă, ca luptele să continue doar în mediul virtual.

Care sunt cele mai realiste jocuri video despre război? 

Battlefield 3 a fost cel mai arătos joc video al anului 2011 datorită motorului său grafic Frostbite, dar s-a evidenţiat mai ales datorită modului său Multiplayer care este şi astăzi jucat. Povestea începe în anul 2014 când o echipă de puşcaşi marini americani participă într-o operaţiune în cadrul Războiului din Iran împotriva unei grupări teroriste care a preluat puterea. 

În Battefield Bad Company 2, povestea este plasată undeva la începutul secolului 21, când Federaţia Rusă îşi face planuri să revină la gloria sovietică de altădată şi invadează estul Europei, Alaska şi America de Sud. 

Call of Duty Modern Warfare 2 este un alt joc extrem de realist. Povestea este plasată în anul 2016 când în urma unui război civil din Rusia se afirmă Vladimir Makarov, un lider terorist ultranaţionalist care comite atacuri sângeroase la un aeroport din Moscova. 

Dar să vorbim și despre Command & Conquer Red Alert 2 (2000, Electronic Arts). Acţiunea se petrece într-un univers paralel în care Albert Einstein a inventat maşina timpului şi a călătorit în timp pentru a-l ucide pe Adolf Hitler. Și uite și realitatea transpusă în Tom Clancy’s End War, un joc de strategie tactic despre cum Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă ajung la război în anul 2020 din cauza crizei energetice. Lista jocurilor de război ar putea continua cu titluri precum:

  • Wargame European Escalation
  • World in Conflict (2007, Ubisoft)
  • World War 3 (2018, MY.GAMES)
  • WARNO (2022, Eugene Systems)

The post Jocuri video care te pregătesc de război appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code