Flux-stiri

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022. Atleții se adună pentru ceremonia de deschidere

Logo-ul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.Logo-ul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.

  • Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 încep oficial vineri.
  • Aceste jocuri se vor desfășura între 4 și 20 februarie.
  • Beijing devine primul oraș care va găzdui atât Jocurile Olimpice de vară, cât și cele de iarnă.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 încep oficial vineri cu ceremonia de deschidere de pe Stadionul Național. Aceste jocuri se vor desfășura între 4 și 20 februarie, Beijing devenind primul oraș care va găzdui atât Jocurile Olimpice de vară, cât și cele de iarnă. Se estimează că ceremonia de deschidere o să dureze doar 100 de minute, un interval de timp semnificativ mai scurt decât în cazul edițiilor anterioare.

Potrivit vicepreședintelui comitetului de organizare de la Beijing, Yang Shu’an, 150.000 de spectatori vor fi invitați să asiste la Jocurile de iarnă din 2022.

Tensiunile politice au marcat perioada premergătoare Jocurilor Olimpice, mai multe țări, inclusiv SUA, impunând boicoturi diplomatice în semn de protest față de presupusele încălcări ale drepturilor omului de către China.

Boicotul internațional

SUA, Marea Britanie și Canada au declarat un boicot diplomatic, alături de India, Australia, Lituania, Kosovo, Belgia, Danemarca și Estonia, acestea au trimis sportivi, dar nu participă niciun ministru sau oficial.

Statele Unite au declarat că acest lucru se datorează „abuzurilor și atrocităților comise de China în Xinjiang” împotriva populației musulmane din provincie în ceea ce privește drepturile omului.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a confirmat luni boicotul, spunând că administrația nu va contribui la „fanfara” Jocurilor Olimpice.

Ambasada Chinei de la Washington a intervenit, de asemenea, în legătură cu acest anunț, calificând boicotul drept o „alterare gravă a spiritului Cartei Olimpice” declară Dl Liu, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în SUA..

Dl Liu a adăugat că nicio invitație nu a fost adresată politicienilor americani, „așa că acest boicot diplomatic vine pur și simplu de nicăieri”.

The post Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022. Atleții se adună pentru ceremonia de deschidere appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code